Home Overzicht Tunnel bij Spaklerweg klaar voor ontsluiting van Bajeskwartier

Tunnel bij Spaklerweg klaar voor ontsluiting van Bajeskwartier

0

Tussen het Amstelkwartier en het Bajeskwartier is onder twee treinsporen en zeven metrosporen een onderdoorgang aangelegd om de wijken met elkaar te verbinden. De tunnel is klaar. Nu is het wachten tot de bouw van het Bajeskwartier is afgerond. Maar dat zal nog wel vele maanden duren.

De onderdoorgang Amstelstroomlaan komt in het verlengde van de Amstelstroomlaan bij de kruising met de Spaklerweg in Overamstel. In het begin zal deze onderdoorgang aansluiten op het bouwterrein. Wanneer het Bajes Kwartier klaar is, vormt de onderdoorgang een verbinding tussen de nieuwe wijken Amstelkwartier en Bajes Kwartier voor voetgangers, fietsers en autoverkeer.

Het was een enorme klus om het viaduct onder de NS- en metrosporen aan te leggen. De voorbereidende werkzaamheden startten al in januari vorig jaar. Tijdens een zestien dagen durende onderbreking van de ov-dienstregeling is vervolgens in juli 2020 24 uur per dag gewerkt om alle trein- en metrorails te verwijderen, de onderdoorgang te af te maken, de spoorverbindingen weer te herstellen, te testen op veiligheid en daarna weer vrij te geven voor het trein- en metroverkeer.

Artist impression A&E Architecten, het profiel van de Spaklerweg wordt nog bepaald.