Home Oostelijke Eilanden Omgekeerde supermarkT Tkramrepus zit in geldnood, sluiting dreigt

Omgekeerde supermarkT Tkramrepus zit in geldnood, sluiting dreigt

0
Bij de opening van Tkramrepus in december 2022

Bij de omgekeerde supermarkt, ofwel Tkramrepus, is een winkel in de Czaar Peterstraat waar je producten komt brengen in plaats van afrekenen. Daardoor kunnen mensen die het hard nodig hebben er voor niks boodschappen doen. Nu zit de winkel zelf in geldnood en sluiting dreigt. Omdat sluiting dreigt, is de ‘supermarkt’ een inzameling gestart.

De ‘supermarkt’ is een initiatief van studentenorganisatie Knappe Koppen en wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers en parttime stagiairs. De zaak helpt wekelijks zo’n driehonderd gezinnen. Het voortbestaan van de winkel is onzeker omdat de twee grootste sponsors hebben aangegeven de financiering in september stop te zetten. Zonder dat geld kan de huur van het pand niet worden betaald.

Om te voorkomen dat Tkramrepus haar deuren moet sluiten, is de ideële super een crowdfundingcampagne gestart. Het doel is € 40.000 op te halen om de huur van het pand te betalen en een manager aan te stellen die kan bijdragen aan de duurzaamheid van de supermarkt en de groei in andere steden in Nederland. “Niet nemen, maar geven” luidt de hulpkreet van medeoprichter Hidde Verheul.

Crowdfunding

Lees ook Supermarkt? Tkramrepus!

De Omgekeerde Supermarkt begon in 2021 als pop-up in Amsterdam met het idee om armoede te verzachten. De pop-up was slechts drie dagen open, maar een daverend succes. Nu heeft de supermarkt een permanente locatie in de Czaar Peterstraat 233.