Op 7 februari 1786 vond in de tuinen van Schloss Schönbrunn een wedstrijd plaats. Twee opera’s werden tegelijkertijd uitgevoerd: Der Schauspieldirektor van Wolfgang Amadeus Mozart en Prima la musica e poi de parole van Antonio Salieri. Aan het publiek was de schitterende taak een winnaar uit te kiezen. Tijdens de Operaweek n het Luther Museum wordt de strijd van 9 tot 11 maart opnieuw gestreden.

Met in de hoofdrol deze twee opera’s organiseert het Luther Museum in navolging van de succesvolle eerdere Bachweek de Operaweek. Een gevarieerd muzikaal programma van zes concerten onder de bezielende artistieke leiding van Jeroen Sarphati. Het Oude Mannen- en Vrouwenhuis, waarin het Luther Museum is gevestigd, kent een lange traditie van muzikale voorstellingen. Sinds de opening van het pand in 1772 klonk er met grote regelmaat muziek door de gangen.

Zal de Operaweek deze keer rustiger verlopen? Of zullen de zangers op het podium elkaar de ogen uitsteken, hopend dat hún aandeel het meest geroemd zal worden? Zal het publiek zonder oordeel kunnen genieten van de mooie muziek of zal er na afloop toch weer worden gestemd welk stuk het beste was? Kom het zien en horen.