Home Agenda Museum ’t Kromhout opnieuw ingericht en gaat weer open

Museum ’t Kromhout opnieuw ingericht en gaat weer open

0

Ook voor het kleine, fraaie, geheel door vrijwilligers gerunde Museum ’t kromhout in Amsterdam was het afgelopen anderhalf jaar een vreemde periode. Geen bezoekers en een minimale bezetting met de vrijwilligers. Vrijwilligers die desondanks met veel enthousiasme de expositie opnieuw hebben ingericht en technisch onderhoud aan zowel de motoren al aan het monumentale gebouw hebben gepleegd.

Museum ’t Kromhout is te vinden in een gebied waar ooit vele kleine scheepswerven waren gevestigd, de bakermat van de nautische industrie. Het Museum is 150 jaar geleden tijdens de ‘Industriële Revolutie’ opgericht en is het enige nog levende bewijs van de economische glorie die de scheepsbouw in Amsterdam tot in de twintigste eeuw bracht. Tot eind jaren 60 werden hier de legendarische Kromhoutmotoren gebouwd. In de indrukwekkende monumentale Oosthal vind je een boeiende presentatie van de geschiedenis en demonstraties van de historische, nog werkende Kromhoutmotoren. De fraaie Westkap is nog steeds in gebruik als scheepswerf.

Historisch erfgoed Museum ’t Kromhout geeft op een interactieve manier informatie over cultureel, technisch en industrieel erfgoed van Nederlandse scheepsstoom- en verbrandingsmotoren, met name die van de Kromhoutmotorenfabriek. Vrijwilligers geven enthousiast uitleg over de techniek, werking en historie.

Het museum is open op de dinsdag van 09.30 tot 15.30 uur en op elke derde zondag van de maand van 12.00 tot 15.00 uur.

Check Kromhoutmuseum.nl | Instagram | Facebook