Home Overzicht Museum ’t Kromhout pakt groot uit tijdens tweede editie Zeehavendagen

Museum ’t Kromhout pakt groot uit tijdens tweede editie Zeehavendagen

0

Na een succesvolle eerste editie van de Zeehavendagen Amsterdam pakt Museum ’t Kromhout dit jaar groots uit tijdens dit maritieme evenement. Met authentieke vaartuigen verzorgt het museum in het weekend van 24 en 25 juni een verbinding tussen het Scheepvaartmuseum, Museumhaven Amsterdam en Museum ’t Kromhout. Bezoekers hebben de mogelijkheid mee te varen met onder andere de Jaro, de voormalige veerboot Volendam/Marken. Ook zal het museum andere bijzondere vaartuigen in zetten, zoals bijvoorbeeld de voormalige blusboot Jan van der Heyde II en enkele opduwers.

Stadsherstel Amsterdam maakt speciaal voor de Zeehavendagen Amsterdam een stadswandeling met het thema de scheepvaarthistorie van Amsterdamn. De wandeling gaat langs historische panden en gebouwen in het centrum. Ook het Museum ’t Kromhout maakt deel uit van deze interessante wandelingen. Een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het unieke museum in het monumentale pand aan de Hoogte Kadijk in Amsterdam.

Tijdens de Zeehavendagen Amsterdam draaien alle historische motoren in de machinehal van Museum ’t Kromhout. Vrijwilligers geven uitleg over de werking van de indrukwekkende motoren en verzorgen diverse workshops demonstraties. Voor de jongste bezoekers zijn de Kids Explorer Tours beschikbaar, doorlopende interactieve, leerzame, maar vooral ook leuke en verrassende ontdekkingstochten met de Kromhout Tablets.

Museum ’t Kromhout is te vinden in een gebied waar ooit vele kleine scheepswerven gevestigd waren, de bakermat van de nautische industrie. Het Museum is 150 jaar geleden tijdens de ‘Industriële Revolutie’ opgericht en is het enige nog overgebleven bewijs van de economische glorie die de scheepsbouw in Amsterdam tot in de twintigste eeuw bracht. Tot eind jaren 60 werden hier de legendarische Kromhoutmotoren gefabriceerd. De fraaie Westkap is nog steeds in gebruik als scheepswerf.

Meevaren met de Jaro? Tickets zijn al verkrijgbaar via zeehavendagenamsterdam.nl