Het Sumatraplantsoen in de Indische Buurt wordt vernieuwd. Het wordt een mooi en sfeervol plantsoen met veel groen en ruimte voor allerlei activiteiten, speelplekken voor kinderen en een sportveld met meerdere functies. De werkzaamheden duren tot november volgend jaar.

De keuze van beplanting zorgt ervoor dat er het hele jaar groen is op het Sumatraplantsoen. Er komen diverse soorten bomen en planten, die in verschillende seizoenen groeien en bloeien. Bewoners kunnen wandelen of uitrusten op de groenstrook van bloemperken en moestuinen. Of elkaar ontmoeten bij het nieuwe buurtgebouw op het open pleindeel in het plantsoen.

Speelplekken, een waterspeeltoestel, een jeu-de-boulesbaan, bankjes, een schaaktafel en picknicktafels komen op het nieuwe plantsoen. Het voetbalveld Cruyff Court krijgt verschillende lijnen, zodat het ook voor andere sporten geschikt is.

Het plein wordt zo ingericht dat politie, ambulance en brandweer het Sumatraplantsoen en de huizen eromheen snel kunnen bereiken. Een zebrapad en drempels dwingen fietsers om langzamer te rijden op het fietspad bij de school. Voor de veiligheid krijgen de parkeerplaatsen extra verlichting.

Wensen en ideeën van de buurtbewoners heeft de gemeente zwaar laten wegen bij het maken van het nieuwe ontwerp. Een vaste groep buurtbewoners heeft meegedacht. Dat deden ze in verschillende werkgroepen voor spelen, ontmoeten, groen, veiligheid, bereikbaarheid en parkeren.