Home Kunst Museum Tot Zover opzoek naar Zoete Herinnerdingen

Museum Tot Zover opzoek naar Zoete Herinnerdingen

0

Koester jij een mooie herinnering aan een overleden geliefde, gerelateerd aan een voedselvoorwerp of persoonlijk ding uit de keuken? En zou dit willen delen? Stuur Museum Tot Zover je verhaal.

Eten en rouwen horen bij elkaar. Tijdens de uitvaart, maar ook daarna. Herinneringen zijn vaak verbonden met eetmomenten, smaken of objecten uit de voorraadkast. Denk bijvoorbeeld aan de oude koektrommel van oma. Super-retro, maar van onschatbare waarde want gevuld met herinneringen. Museum Tot Zover is op zoek naar zulke eetobjecten met een verhaal.

Een selectie van de objecten krijgt een plek in de aankomende tentoonstelling Lekkere Dood, waarin Museum Tot Zover laat zien, horen en proeven hoe voedsel op allerlei momenten rondom de dood een rol speelt.

Heb jij een gekoesterd verhaal of een ervaring met een eetvoorwerp waar een bijzondere herinnering aan een overledene is verbonden? Dat verdient een plekje in het museum. Stuur vóór 7 maart 2023 een foto met korte omschrijving.

Op de innamedagen in maart 2023 nodigen we mensen uit om met hun object naar het museum te komen. Je gaat dan onder begeleiding van Sandra Schouten, kunstenaar en social designer, in een kleine groep in gesprek over hoe eten met de dood verbonden is, hoe smaken ook emotionele waarden bevatten, en welke herinneringen er aan jouw voedselvoorwerp kleven. En natuurlijk word je die middag ook een beetje verwend.

Museum Tot Zover vind je op De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan.

Praktische informatie

• Het herinneringsvoorwerp is aan eten en/of drinken gerelateerd, heeft een handzaam formaat en kan niet bederven.
• Stuur een foto of omschrijving van het voorwerp met een korte motivatie, je naam en leeftijd, naar Wouter van Herwaarden, per mail: [email protected].
• Inzendingen worden beoordeeld op een zo groot mogelijke variatie.
• Deelnemers krijgen bericht na 7 maart.
• Graag alleen inzenden indien je ook aanwezig kunt zijn op één van de inname middagen op dinsdag 14 maart of zondag 19 maart 2023.
• Met insturen geef je akkoord op het gebruik, wanneer je bent geselecteerd, van het object en het verhaal in de tentoonstelling en/of het magazine. We mogen ook een foto en geluidsopname van je maken.
We gebruiken geen beelden zonder eerst toestemming aan je te vragen. Neem voor vragen gerust contact op met Wouter van Herwaarden, via [email protected].