Home Overzicht Museumnacht al volledig uitverkocht

Museumnacht al volledig uitverkocht

0

Eenenzestig musea in de stad, waarvan ook veel in Oost, openen op vrijdag 5 november tussen 19.00 en 02.00 hun deuren voor vooral het jonge Amsterdamse publiek. Het is een mooie traditie waar veel belangstelling voor is. Dat blijkt, nu al is de Museumnacht volledig uitverkocht. De organisatoren waarschuwen voorzichtig te zijn met de aankoop van tickets via doorverkoop platformen. ‘We kunnen alleen de toegang garanderen wanneer je via onze eigen website tickets hebt gekocht.’

Ben je in het bezit van een ticket dan wacht je een mooie ‘nacht’. Naast de vaste collectie musea zijn er bovendien veel tijdelijke exposities tijdens de nacht. Als introductie, of als verdieping, ontwikkelen de musea een bijzondere programmering die alleen tijdens de nacht te bezoeken is. Een programmering die je vaak op interactieve manier kennis laat maken met het gebouw, de collectie, de mensen en de werken. Een wijntje, een biertje, muziek en een dansvloer zullen altijd een rol spelen, maar op de voorgrond staat de kennismaking met de musea uit de stad.

Met deze aflevering van de Museumnacht wordt een flinke stap terug genomen in de partyprogrammering. Dit omdat daarmee de kennismaking weer voorop komt te staan, maar ook om de doorstroom op de locaties te bevorderen.