Meer dan zestig musea in Amsterdam openen op zaterdag 4 november hun deuren van 19.00 tot 02.00 uur voor met name  het jonge Amsterdamse publiek. Tijdens de nacht heb je met één ticket toegang tot alle deelnemende locaties en de speciale Museumnacht-programmering. Je hebt geluk als je al een ticket hebt kunnen bemachtigen, want de Museumnacht is helemaal uitverkocht.

Maar geen nood, in Oost heb je heb je  heel veel interessante musea en galeries in de buurt. En met een Museumkaart heb je er vaak gratis toegang. In het expositieoverzicht van oost-online vind je heel veel informatie over wat er in de musea, maar ook galeries te zien en te beleven valt. Helaas mis je dan de speciale Museumnacht-programmering…

Deze musea in Oost doen mee met de Museumnacht: Amsterdam museum, Arcam, Artis Groote Museum, Artis Micropia, Artis Planetarium, Nieuwe Kerk, H’Art Museum, Hortus botanicus, Joods Museum, Luther Museum, Mediamatic, Museum Rembrandthuis, Museum Tot Zover, Museum van de Geest, Nemo Science Museum, Portugese Synagoge, Scheepvaartmuseum, Stadsarchief, The Black Archives en Wereldmuseum.

De meest musea zijn gewoon het hele jaar door te bezoeken. Voor 75 euro heb je een Museumkaart met toegang tot de Amsterdamse musea, maar ook tot meer dan 500 musea in heel Nederland.