Home Eten&Drinken Muuke 14 gebrouwen met gras uit de Johann Cruijff Arena

Muuke 14 gebrouwen met gras uit de Johann Cruijff Arena

0

Elke paar maanden brengt brouwerij Poesiat & Kater een speciale pale ale bier uit. Inmiddels zijn ze bij de veertiende versie van Muuke. Brouwer Julian Alvarez houdt van experimenteren. Welk ingrediënt past het best bij nummer 14? Inderdaad, gras van de Johan Cruyff Arena. Muuke #14 is een eerbetoon aan de beroemdste nummer veertien van de wereld.

Eén kilo gras is genoeg voor 1000 liter bier. Het bier bestaat uit Amsterdams water, gerstemout, gist, drie verschillende soorten hop en gras. Door het hop heen proef je een lichte grassmaak, aldus Julian. Hij heeft het verse gras ‘s ochtends zelf opgehaald bij de Johan Cruyff Arena. Meteen daarna begon hij te brouwen.

Het Muukebier is tot eind juni verkrijgbaar. Je moet er snel bij zijn. De eerste batch is uitverkocht, de tweede batch is in de maak.

Poesiat & Kater is weer open voor het publiek. Reserveren kan op poesiatenkater.nl/reserveren. Er wordt gewerkt met tijdslots van 12.00 tot 14.00 uur, van 14.00 tot 16.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur. Je kunt met twee personen reserveren en aan een tafel zitten. Als je één huishouden bent, kun je met meer mensen reserveren.

Langskomen kan ook. Dan wordt gekeken of er een plekje is. Melden bij de receptie en je wordt naar je plaats gebracht.
Tot 17.45 uur kun je drankjes bestellen, eten kun tot 17.30 uur bestellen voor take away.