Home Overzicht Muziek, spoken word en comedy en meer op Joris Ivensplein

Muziek, spoken word en comedy en meer op Joris Ivensplein

0

Het Joris Ivensplein staat op 24 september in het teken van een vernieuwende mix van muziek, spoken word en comedy. Er zijn workshops voor ouders en kinderen en een zweefmolen voor de kleintjes. En natuurlijk is er de knusse en gevarieerde Reuring Markt waar je tussendoor je boodschappen kunt doen. Kortom, kom op Burendag tussen 11.00 en 16.00 naar het Joris Ivensplein.

EAST& is het nieuwe pop-up cultuurhuis van Amsterdam-Oost waar samenwerking centraal staat en verbindingen worden gelegd tussen buurtbewoners en de vele talentvolle en diverse makers die het stadsdeel rijk is. EAST& is een initiatief van Plein Theater, De Rode Loper op School, Framer Framed en Nowhere.

MUZIEK

Hens Solo, ofwel Berend Hensema, is een multi-instrumentalist, producer en rapper uit Amsterdam-Oost. Funky synths, groovy beats, catchy hooks en de frisse high-end Hollywood pop met een grote hoeveelheid hiphop saus. Afgelopen zomer deed hij shows op onder andere North Sea Jazz Round Town, Lowlands en Woo Hah!

Jerry Island is artiest en producer die opgroeide in het kleine dorpje Oosterend op het eiland Texel. In 2017 had Jerry een enorm succes met het collectief Bridde Boys en bracht daarna nog enkele solo werken uit. Begin dit jaar maakte Jerry de switch naar Nederlandstalig schrijven en na veel experimenteren is zijn sound nu een fusie van Pop, R&B, Rock, Soul en Hiphop. Jerry Island tekende eind 2020 bij het label ROQ ’N Rolla Music.

Onder de naam Mushroom Mosis maakt songwriter en vocalist Damani sinds 2014 muziek. Onlangs bracht hij zijn tweede EP uit ‘The Wellspring’ met soulvolle en persoonlijke liedjes over het veranderende leven de afgelopen twee jaar.

Eva Skeete Mc Leed is een singer-songwriter met een unieke stijl van verhalen; doorvertaald in haar muziek. Eva is sterk beïnvloed door reggae, soul, funk en jazz muziek. Eva beschrijft zichzelf altijd met de quote: ‘My guitar is my therapist, my music in my therapy, my voice is my medium’.

DJ Pitcha behoort tot de charmante en coole vrouwelijke DJ-sfeer van het glamoureuze Parijs. Ze begon als danseres, rolschaatsdanseres en actrice en is inmiddels een gevierde DJ. Haar vele invloeden in pop, swing of alternatieve muziek zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van haar muziek, maar ook haar goede humeur zal niemand ontgaan.

SPOKEN WORD

Geoffrey van der Ven is een Nederlands-Nigeriaanse spoken word-artiest met focus op de BIPOC en LGBTQ+ verhalen die we nergens anders horen. Want zonder representatie verdwijnen verhalen uit het oog van het publiek en raken ze hun betekenis kwijt. Geoffrey won het  “Poet of the Year” award gewonnen bij de Queer & Feminist poetry awards en zijn voorstelling ‘Het is niet nieuw’ over de verborgen queer geschiedenis van Afrika ging in première tijdens het Fringe Festival (2022).

Daniëlle Zawadi schrijft proza en treedt op met spoken word. Ze kaart onderwerpen aan over haar bi-culturele achtergrond, over vriendschap en ouder worden. Zawadi is gepubliceerd in onder andere de de Optimist, de Gids, Awater, Hard//Hoofd en de Wintertuin’s Notulen van Het Onzichtbare. In 2021 debuteerde ze in de theater wereld met haar one-woman show ‘Alstublieft, Zawadi’ – op het Amsterdam Fringe Festival.

COMEDY

Robbie Wallin is acteur, theatermaker, comedian. In zijn solo BAKFIETS waarmee hij in 2021 debuteerde als solist vertelt hij over hoe Amsterdam verandert. Robbie combineert elementen van stand-upcomedy en storytelling en zal de host zijn van deze middag. Samen met zijn goede vriend Joshua vormt hij het duo Josh&Robs en zullen ze goede vibes op IJburg verspreiden!

WORKSHOPS

Vanuit RIGHTABOUTNOW INC. Wordt een DJ-workshop voor kinderen en jongeren georganiseerd onder begeleiding van DJ Pitcha. Aan het einde van de middag zullen de deelnemers een paar plaatjes draaien op het plein.

Voor kinderen in alle leeftijden en hun ouders is er op het plein een workshop ‘kleur aan je plein’ georganiseerd door de Rode Loper op School. Onder begeleiding van kunstenaar Suzy van Schaik wordt met grote zwart-wit foto’s van het Joris Ivensplein de vraag aan kinderen voorgelegd hoe zij dit plein vanuit hun fantasie met tekeningen en collages kleur zouden willen geven.

Op Nationale Burendag, zaterdag 24 september tussen 11.00 en 16. 00 uur, organiseert EAST&, het pop-up cultuurhuis in Amsterdam-Oost samen met RIGHTABOUTNOW INC. het programma voor buurtbewoners tijdens de Reuring Markt op het Joris Ivensplein in IJburg.