Home Kunst Muziekdoos The Tinkle Drum maakt geluid en beweging

Muziekdoos The Tinkle Drum maakt geluid en beweging

0

Dit voorjaar werden kunstenaars uitgenodigd hun ideeën te delen voor een kunstwerk in de openbare ruimte van het Marineterrein. Bibi Bliekendaal won deze open call met haar kunstwerk The Tinkle Drum: een enorme muziekdoos vol geluid en beweging.

The Tinkle Drum is een drie meter hoge houten trommel die als een gigantisch muizenrad gaat draaien als je erin loopt. Door het ronddraaien treedt een klokkenspel in werking en ontstaat er muziek. Het werk heeft geen extra stroom nodig: door de kracht van mensen komt de trommel in beweging en klinkt er muziek. Een zonnepaneel zorgt voor de energie die nodig is om The Tinkle Drum ’s nachts te verlichten.

Het geheel is gemaakt van gerecycled materiaal, waaronder pallets die gebruikt zijn op het Marineterrein, om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. The Tinkle Drum staat nog tot 13 september bij de Buitenbroedplaats (naast de Schietbaan en gebouw 024) op het Marineterrein. Bibi Bliekendaal gaat nu aan het werk om een nog grotere versie van The Tinkle Drum te maken voor het Amerikaanse festival Burning Man.