Home Overzicht Na 100 jaar gaat Zeeburgia 1 op zaterdag spelen

Na 100 jaar gaat Zeeburgia 1 op zaterdag spelen

0

Na 100 jaar voetbal op zondag maakt Zeeburgia een switch naar het zaterdag seniorenprestatievoetbal. Dat meldt de website van de voetbalclub. De belangstelling voor het zondag seniorenvoetbal loopt sterk terug. Weinig publiek dus ook minder kantine-inkomsten.

Het voetbal op de zondag heeft last van het profvoetbal dat de hele zondag op de televisie te zien is. Dat betekent onder meer dat toeschouwers niet meer naar het veld komen. De kantine merkt dat en ook voor sponsors is de zondagselectie minder interessant. Daarnaast blijkt de sterke voorkeur van de de senioren en de bovenbouw te gaan naar het spelen op zaterdag.

Voorzitter Marianne van Leeuwen steekt op de website haar emotie niet onder stoelen of banken: ‘Het is een ontzettend moeilijk, maar ook onvermijdelijk besluit. In ledenaantal zijn we de afgelopen jaren verdubbeld, we hebben een jongensafdeling van landelijk niveau, een groeiende meidenafdeling en een stabiele senioren recreatietak op veld en in de zaal. Met deze switch hopen we ook het seniorenprestatievoetbal een sterke impuls te geven.’

Resultaat van de veranderingen is dat de Zondag 1 en 2 verdwijnen en daar komt een Zaterdag 1 voor in de plaats. Die gaat waarschijnlijk in de vierde klasse spelen. De Zaterdag 1 zal samen met de nieuwe Onder 21 het verlengstuk zijn van de jeugdopleiding. De ploegen zullen om en om op zaterdag thuis spelen.