Home Overzicht Na corona eindelijk zon in de tuin

Na corona eindelijk zon in de tuin

0

Ruim twee jaar geen straaltje zon in je tuin omdat de haag van de buurman is doorgeschoten tot bomen van acht meter. Aan deze donkere dagen van zestien huishoudens aan de Mauritskade komt aanstaande donderdag een einde. Dan wordt de haagbeukenhaag op de erfgrens met Hotel Arena drastisch teruggesnoeid tot anderhalve meter.

Subhi Almatroud

Twee jaar geleden trokken de bewoners samen met de eigenaar van de woningen, Woonstichting De Key, al aan de bel bij het hotel. De klachten waren, naast het gemis aan zonneschijn, verstopte dakgoten en hopen bladafval op de daken. Bovendien wilde er nog geen onkruid groeien in de postzegeltuintjes.

Hotel Arena zegde actie toe, maar door corona ging het hotel op slot. Toen het weer open ging, moest er worden gewacht tot na het broedseizoen en de zomer. Want mochten de afgelopen maanden heet zijn geweest dan zouden de gesnoeide bomen nauwelijks kans hebben gehad om uit te groeien tot een haag.

Het snoeien van de haagbeuken duurt twee dagen en gebeurt met kettingzagen. Om de bewoners en de hotelgasten niet nodeloos lastig te vallen, wordt er na 09.00 uur gestart met het snoeien.