Home Oostelijke Eilanden Na drie jaar weer het Czaar Peter Festival

Na drie jaar weer het Czaar Peter Festival

0

De Czaar Peterstraat is een unieke winkelstraat. De kleine winkeltjes geven de straat een authentieke uitstraling. Op 25 september presenteren de ondernemers zich op het Czaar Peter Festival. In de voor het verkeer afgesloten straat kun je dwalen langs de kraampjes waar de winkeliers hun producten presenteren.

Martien van Oorsouw

‘In 2012 vond het eerste festival plaats. Dit wordt het eerste festival in drie jaar’ zegt Lisa Schotman, eigenaar van The Collection One en marketing medewerker van het Czaar Peter Kwartier. Het festival wordt georganiseerd door verschillende ondernemers uit de straat. ‘Het festival bestaat uit een mooie mix van nieuwe winkels en gevestigde winkels. Voor een aantal winkeliers is het de eerste keer dat ze aan het festival meedoen. Het is ook de eerste keer dat ik bij de organisatie betrokken ben.’ De omgekeerde supermarkt, die binnenkort haar winkel opent, presenteert zich ook op het festival.

Café Czaar verzorgt het podium. Om 14.30 en 16.30 uur wordt en modeshow gepresenteerd, uiteraard met de vintage (en duurzame) kleding van de winkels uit de straat. INSI Art en Nooit of Nu zorgen voor live schilderen. Jong en oud mogen meedoen. Vanaf 16.00 uur treedt het Paula Bilá Quartet op, een Spaanse zangeres die jazz en blues zingt. Tussendoor worden plaatjes gedraaid. Voor de kinderen is er van alles te doen. Poppenkast Opgepast treedt op, ze kunnen geschminkt worden en er staat een springkussen.

Op de facebookgroep Oude verhalen uit het Czaar Peter Kwartier staan veel positieve reacties van (oud) bewoners van de buurt. ‘Veel mensen hebben aangegeven dat ze zondag naar hun oude buurt komen. Uiteraard hebben we ook de nieuwe bewoners op Oostenburg uitgenodigd. Het is mooi dat oude en nieuwe bewoners zondag met elkaar in verbinding kunnen komen,’ zegt Lisa.

Het Czaar Peter Festival, 25 september tussen 12.00 en 18.00 uur. Check het Czaar Peter Kwartier voor het laatste nieuws over het programma.