Home IJburg IJburg viert z’n 20-jarige verjaardag

IJburg viert z’n 20-jarige verjaardag

0

IJburg is sinds 1999 in aanleg. Twintig jaar geleden kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis. Nu wonen hier en op het Zeeburgereiland 30.000 mensen. Op zondag 25 september vieren ze de twintigjarige verjaardag van IJburg met een uitgebreid programma voor jong en oud in het Theo van Goghpark en rond de haven.

Programma

12.00-15.00 uur
IJburg aan tafel – Theo van Goghpark
Neem een picknickmand mee en neem plaats aan de lange tafels. Er zijn kraampjes met ijs, fruit en drinken. Voor de kinderen worden toernooien georganiseerd: voetbal, basketbal, tafeltennis en een interactief springkussen voor de kleintjes.
En er is muziek: het LM-orkest (van de Laterna Magica school), het IJburgs-Argentijnse duo ‘Con migo, sin migo’ en de IJburgse Fanfare treedt op en die neemt ons mee naar de volgende locatie: de haven.

12.00-16.00 uur
SHOOT de ‘ IJ-FACTOR’ – onderweg naar de haven
Galerie/kunstuitleen Factor-IJ laat in een fototentoonstelling zien wat IJburgers typisch IJburg vinden. Kom binnen en bewonder de expositie van Iriée Zamblé. Daarnaast onderzoeken we of het mogelijk is om een kunstwerk aan te brengen op een van de panden aan de Pampuslaan. Hoewel het nog niet zeker is of dit gaat gebeuren, kunt u wel met Iriée in gesprek over uw wensen, voor als de muurschildering er komt.

16.00 – 18.00 uur
IJburg te water – in de haven
IJburg ligt bij, naast op en vooral in het water. Om IJburg eens anders te beleven, bieden wij u in samenwerking met Zeilschool IJburg een rondje over de IJburgse grachten aan. Meld u aan via zeilschoolijburg.nl/20-jaar-ijburg/. Vol is vol!

16.00 – 21.00 uur
IJburg swingt – in de haven
Groot muziekspektakel op het plein voor het havengebouw. IJburgse bands en muzikanten laten zien en horen hoeveel talent we in ons midden hebben. Live music met CATS’22 (Jazz) én De Pana Amsterdam (Latin Pop).