Home Groen Natuurfotografie publieksprijs uitgereikt in de Hortus

Natuurfotografie publieksprijs uitgereikt in de Hortus

0

Maar liefst 6.500 foto’s kwamen binnen op de door het magazine Roots uitgeschreven wedstrijd natuurfotografie. De redactie van het blad koos er 108. Er volgde een stemronde en het publiek koos de vijfentwintig deelnemers aan de tentoonstelling. Allemaal winnaars, volgens Carlien Blok, directeur van de Hortus.

Nell Berger | Foto’s Annegien Haselager

Roots koos er dit jaar voor om het publiek bij de wedstrijd te betrekken. ‘Een vakjury let op andere dingen dan het publiek. Zo krijgen fotografen vanuit een andere hoek de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk bij het grotere publiek in de picture te komen’, aldus de woordvoerder.

Natuurfotograaf Lars Soerink reikte de prijzen uit voor de deelnemers die de meeste stemmen hadden behaald. Hij begon met nummer drie: John Jorisa, die een dag lang voor een nest kluten had gezeten om zijn winnende foto te maken. Dat hij hiermee de derde prijs in de wacht sleepte kon hij niet helemaal bevatten.

De tweede prijs ging naar Nathalie de Saegher. Zij had zich in de vroege ochtend naar het feeërieke Hallerbos in België begeven. Lars vond de manier waarop ze het veel gefotografeerde bos in in beeld gebracht had heel bijzonder.

De foto van Inge Duisels werd door het publiek als mooiste ervaren. Op de vertederende foto stond een eekhoorntje die zijn pootjes op een paddestoel heeft gezet en zijn neus op een andere. Lars vond met name de scene en de scherptediepte prachtig.

De tentoonstelling van 25 foto’s is tot en met 30 november te zien in de Hortus.