Home Groen Plan voor bestrijden woekerplant op Zeeburgereiland

Plan voor bestrijden woekerplant op Zeeburgereiland

0

De Japanse Duizendknoop is een woekerplant die veel schade veroorzaakt. Zijn wortels gaan dwars door beton, kademuren en straten. De plant is moeilijk te bestrijden. Uit een achterblijvend stukje plant of wortel kan snel weer een nieuwe plant groeien. In de week van 1 september wordt er veldonderzoek gedaan naar de Japanse Duizendknoop op Zeeburgereiland.

Met het veldonderzoek brengt de gemeente alle groeiplaatsen van de plant in kaart. Met deze informatie kan de gemeente een plan maken voor het verwijderen van groeiplaatsen. De TAUW Group voert in opdracht van de gemeente van 1 tot en met 8 september  het onderzoek uit.

Het kan zijn dat de plant op privéterrein groeit. Als dit het geval is zullen de onderzoekers om toegang vragen tot het terrein. Wanneer een groeiplek is geïdentificeerd zal de inventarisatie niet langer dan tien minuten duren.

De Japanse Duizendknoop kom je op heel veel plaatsen tegen. Voor het herkennen ervan, maar ook voor het bestrijden van deze woekerplant heeft de gemeente een folder gemaakt. Wil je meer weten over de Japanse Duizendknoop? download dan de pdf. Voor nieuwe meldingen van groeiplaatsen kun je mailen naar [email protected].