HipHub is de naam van een flexibel en duurzaam kantorengebouw dat komt in de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland. Volgens ontwikkelaar LOCUS wordt het een plek waar mensen komen voor zowel werk als ontspanning. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Space Encounters en wordt dynamisch en stoer om te zien. De bouw start in 2025 aan de Rudi van Danzigstraat met als directe buur het Montessori Lyceum Amsterdam. 

Het stoere ontwerp komt onder meer door het gebruik van innovatieve en duurzame materialen als kalkhennep, gerecycled steen en tegelwerk, zonnepanelen in kleur, biobased composiet, gerecycled glas en aluminium. Het wordt een kantoorverzamelgebouw met hoofdzakelijk kleinschalige dienstverlening dat aanpasbaar is aan de wensen van de gebruiker van dat moment.

Kenmerkend aan het gebouw zijn ook de zonnepanelen aan alle zijden van het bouwwerk. De zonnepanelen zorgen er zelfs voor dat het gebouw energieleverend wordt. Omdat de zonnepanelen gekleurd zijn, vallen ze minder op. Op de begane grond bestaan de gevels zoveel als mogelijk uit glas. Hierdoor is de overgang van buiten naar binnen niet groot en ontstaat er een gevoel van verbinding met de straat.

HipHub ligt middenin de Sluisbuurt aan de Rudi van Dantzigstraat met als directe buur het Montessori Lyceum Amsterdam. De bedoeling is het niet-woon gebouw de Sluisbuurt verder brengt naar een gemengde woon-werk-wijk.