Home Dwars nieuws Nieuwe Noten in Plein Theater

Nieuwe Noten in Plein Theater

0
Studio Matusiak.

Op het programma van het Plein Theater staan begin september voorstellingen in het kader van het Fringe Festival en in het najaar een nieuwe reeks Nieuwe Noten Amsterdam.

Fringe ‘PANG’ & ‘PING’– Daphne Karstens

Deze dance-performance is te zien op vrijdag 3 september om 20.00 uur en op zaterdag 4 september om 16.00 en 20.45 uur. PANG’ & ‘PING’ zijn de eerste twee delen van het drieluik ‘PANG-PING-PONG’. De draagbare sculpturen leiden de performances door middel van performatieve interactie naar stilte en beweging. ‘PANG’ is geïnspireerd op de oerknal, het ultieme voorbeeld van creatie, van niets naar alles.

In ’PING’ zijn bijna-doodervaringen en uittredingservaringen de belangrijkste inspiratiebron.

HE- Martine Nova

Te zien op vrijdag 3 september om 19.00 en 21.30 uur en op zaterdag 4 september om 14.30 en 19.30 uur. Kunst gebruiken om grenzen te overschrijden, te delen en te verkennen, met de wens nieuwe mogelijkheden en andere wegen te ontdekken. Een multidisciplinaire en ervaringsgerichte performatieve act, die de kunstenaar laat experimenteren met de dualiteit tussen materiële en etherische elementen. Helium en capillaire kracht brengen haar in een staat van fysieke en mentale flow, waardoor de grenzen tussen lichaam en geest worden opgeheven. Resultaat: een staat van innerlijk bewustzijn waarin de geest niet langer bezig is, maar opgaat in de ervaring.

BioPower– Betal Özay en Farah Coppola

Te zien op vrijdag 10 september om 21.45 uur, op zaterdag 11 september om 19.00 en 22.00 uur en op zondag 12 september om 17.30 uur. Met fluitmuziek en dolfijngeluiden bereidde ze zich voor op een prachtige bevalling. Maar dit alles wordt overstemd door pijn, braaksel en het geluid van metaal. Nu zit ze in het donker met een pomp al haar superkrachten weg te zuigen. BioPower is een vertelvoorstelling over twee personen die worstelen met hun opgelegde rollen in de samenleving.

Nieuwe Noten Amsterdam
  • Zondag 5 september om 15.00 uur: Ikaros. Artiesten: Aspasia Nasopoulou (compositie), Henk van der Waal (poëzie), Emmy Storms, Heleen Hulst (viool), Sarah Hermanutz (video).
  • Zondag 19 september om 15.00 uur: Femke IJlstra & Merel Vercammen. Femke IJlstra speelt saxofoon, Merel Vercammen viool.
  • Zondag 31 oktober om 15.00 uur: Vincent Courbois. Muzikanten zijn deze middag: Vincent Courtois (cello), Fie Schouten (bas/klarinet), Guus Janssen (piano).
  • Zondag 21 november om 15.00 uur: Double Bill elekrische gitaarsolo’s. Op gitaar Wiek Hijmans & Sjors van der Mark.
  • Zaterdag 18 december om 20.00 uur: het duo Bram van Sambeek & Marijn Korff de Gidts. Bram van Sambeek speelt fagot, Marijn Korff de Gidts speelt percussie.
  • Zondag 19 december om 15.00 en 20.00 uur: Forest Passage. Artiesten: Aspasia Nasopoulou (compositie), Naomi Sato (Japanese sho), Claudio Jacomucci (accordeon), Caroline Erkelens (sopraan), Ernst Dullemond (decor).