Home Overzicht Nieuwe website met vraag en aanbod van initiatieven tijdens coronacrisis

Nieuwe website met vraag en aanbod van initiatieven tijdens coronacrisis

0
De Dappere Dames uit Oost helpen de kwetsbaren en zwakkeren gedurende de coronacrisis.

Je bus uitlenen aan de voedselbank. Potje balkon bingo organiseren. Kaartje sturen naar ouderen. Het zijn allemaal mooie initiatieven. De gemeente wil ze ondersteunen met een digitaal platform waarop die initiatieven tijdens de coronacrisis te vinden zijn. En je kunt jouw initiatief aanbieden op WijAmsterdam.nl.

D e coronacrisis is voor veel mensen een zware tijd, maar de crisis brengt ook het beste in mensen naar boven. Vanaf het begin zijn er veel Amsterdammers, ondernemers en organisaties die iets voor anderen willen doen. Van boodschappenhulp tot online sporten. De gemeente ondersteunt deze initiatieven met het nieuwe digitale platform www.wijamsterdam.nl dat nu online is.

Op het platform staat informatie over tal van initiatieven. En je kunt er ook je eigen plan inbrengen of hulp aanbieden. Zo is er het aanbod te vinden van Abdelhamid Idrissi – Amsterdammer van het jaar 2019 – die gezinnen maaltijdpakketten, internet, bijles en boodschappenhulp biedt met hulp van bedrijven als de Rabobank, KPN, Shell en de vrijwilligerscentrale. Carleen de Lange is de Facebookgroep Coronahulp Betondorp gestart, samen met Sociaal Kapitaal Amsterdam: veertig vrijwilligers helpen met eten koken, de hond uitlaten of met een praatje. Kim en Karien van buurthuis Cybersoek helpen met 55 vrijwilligers Amsterdammers met allerlei computervragen over bijvoorbeeld videobellen.

Check www.wijamsterdam.nl