Home Amstel- en Bajeskwartier Nieuwe wijk in Overamstel zoekt nieuwe naam

Nieuwe wijk in Overamstel zoekt nieuwe naam

0

De wijk in aanbouw tussen Tuinpark Amstelglorie en de Duivendrechtsevaart heeft een naam die niet iedereen passend vindt. ‘A2-zone’ verwijst naar de nabijliggende snelweg A2. En dat is niet de juiste naam voor een nieuwe wijk waar komende jaren veel mensen gaan wonen. Bij de gemeente hebben ze vier namen bedacht, waaruit je er één kunt kiezen. Wordt het Muyskenkwartier, Koca-kwartier, Groenvaart of Kramer Kwartier? Tot 15 september kun je stemmen.

De naam met de meeste stemmen wordt definitief de naam voor de wijk tussen Tuinpark Amstelglorie en de Duivendrechtsevaart. Om goed je stem te kunnen uitbrengen is het goed om de achtergrond van die vier namen te kennen.

Muyskenkwartier

De Joan Muyskenweg loopt dwars door het hele gebied. Joan Muysken was een Nederlands ingenieur en de laatste rector magnificus aan de Technische Hogeschool in Delft voordat de school in de Tweede Wereldoorlog werd gesloten.

Koca-kwartier

Vroeger was hier een koffiefabriek en een Coca-Colafabriek. ‘Koca’ is een combinatie van koffie en cola en heeft te maken met de geschiedenis van het gebied. Coca-cola is vertrokken, maar de oude fabriek uit de jaren 60 staat er nog.

Groenvaart

Rondom het gebied is veel natuur. Deze naam heeft te maken met de Duivendrechtsevaart en de groene omgeving van het volkstuinenpark. Het gebied ligt achter de Duivendrechtsevaart en is via bruggen bereikbaar vanuit Amstelkwartier en het Kauwgomballenkwartier aan de ene kant en via de brug uit Amsterdam-Zuid aan de andere kant.

Kramer Kwartier

Het gebied is bereikbaar via verschillende bruggen. Onder andere via de Utrechtsebrug vanuit Amsterdam-Zuid. Piet Kramer heeft deze brug ontworpen. Hij ontwierp zo’n 200 Amsterdamse bruggen.

Stem