Home Overzicht Nieuwjaarsborrel van Fit in Oost druk bezocht

Nieuwjaarsborrel van Fit in Oost druk bezocht

0

Café Genieten op het Oranje-Vrijstaatplein stroomde donderdagavond vol met buurtbewoners. Opvallend veel dames, opvallend veel 40-plussers. Het is duidelijk dat het Leefstijlnetwerk Amsterdam-Oost de juiste doelgroep weet te bereiken. Stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer is er trots op.

Henny Reubsaet

Het Leefstijlnetwerk Fit in Oost bestaat al tien jaar en is uniek voor Amsterdam. Voordat Carolien de Heer met haar speech de borrel opent, hebben we al een leuk filmpje gezien van dit jubileum dat vorig jaar is gevierd. Met onder anderen Olga Commandeur die heel Oost toen in beweging heeft gekregen.

Na de stadsdeelvoorzitter krijgt beweegcoach Merel de gelegenheid om uit te leggen wat haar functie inhoudt. Zij is er voor de warme overdracht van mensen die lang niet aan sport hebben gedaan. Ze neemt hen mee naar een beweegactiviteit. Dit zijn mensen die eerst een doorverwijzing van hun huisarts hebben gekregen. Voor deze mensen is de drempel om naar een nieuwe activiteit te gaan vaak heel hoog en dan is het belangrijk dat ze ergens terecht komen waar ze zich op hun gemak voelen. Want anders haken ze snel weer af. En die toeleiding op maat werkt goed.

Stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer

Twee weken geleden nog heeft Merel met succes een dame die niet veel Nederlands sprak, maar wel iets aan sport bij haar in de buurt wilde doen, meegenomen naar een sportactiviteit. Die vrouw wilde iets doen met alleen maar vrouwen, niet te ver weg en niet te duur. Dat soort maatwerk is goed te leveren in Oost. Merel brengt ons met terechte trots ervan op de hoogte dat er wekelijks wel 150 verschillende beweegactiviteiten plaatsvinden in Oost. Zij is er door haar jarenlange ervaring goed in thuis, maar iedereen kan de agenda gemakkelijk opzoeken. Zonder beweegcoach kun je ook aan een activiteit deelnemen. Check www.fitinoost.nl. Of ga naar het YouTube kanaal Fit in Oost.

Vervolgens zijn het de sportmakelaars van stadsdeel Oost Marleen en Marlou die de aanwezigen van hun stoel weten te krijgen. ‘Na al dat gepraat en film kijken hebben we alweer genoeg gezeten. Voordat we de lekkere hapjes van Nagla geserveerd krijgen, gaan we eerst bewegen. Hup, opstaan, steek je armen in de lucht en van links naar rechts, op de muziek van Theo: ‘Celebrate good life, come on!’  Iedereen doet enthousiast mee, de sfeer zit er goed in, de gezonde hapjes gaan erin als koek (hoewel, als koek? ‘Gezonde koekjes bestaan niet’ heeft de stadsvoordeelzitter ons eerder geleerd), kortom, Fit in Oost is fit genoeg voor de volgende tien jaar.

Twee keer per jaar houdt Fit in Oost in sporthal Wethouder Verhey een open dag voor alle volwassen bewoners uit Oost. Dan worden gratis allerlei beweegactiviteiten en een fit test aangeboden. De volgende Beweegdag staat gepland op vrijdag 3 maart van 10.30 uur tot 14.00 uur.