De legendarische wereldster en popicoon Nik Kershaw staat op 7 december op het podium van de Q-Factory. Dit exclusieve en eenmalige optreden in Nederland belooft een onvergetelijke avond vol muzikale hoogtepunten te worden.

Kershaw begon op vroege leeftijd al met muziek. In 1983 tekende hij een overeenkomst met MCA Records, waar hij begin 1984 ook al meteen zijn eerste hit had Wouldn’t it be Good, ook in Nederland werd dit een bescheiden hit met veel airplay. Later dat jaar scoorde hij een veel grotere hit met I won’t let the sun go down on me. Het nummer werd in het Verenigd Koninkrijk geen grote hit, maar deed het in andere landen van Europa wel goed.

Kershaws album Human Racing oogstte succes en behaalde de nummer 2 in het Verenigd Koninkrijk. Van dat album kwamen drie grote hits, de twee hierboven genoemde en Dancing Girls. Een tweede album was The Riddle, hiervan kwamen de hits The Riddle, Wide Boy en Don Quixote. Deze nummers stonden een paar weken lang in de top 20 van het Verenigd Koninkrijk.

In 1993 had Kershaw een grote hit met The woman I love. Zes jaar later had hij nog een succes met 15 minutes. D deze hit kwam van het gelijknamige album. Het bereikte in het Verenigd Koninkrijk de tweede plaats en stond in België een week op nummer 1. Hij werkte in het verleden samen met onder anderen Bonnie Tyler en Elton John.

Nik Kershaw op 7 december om 20.00 uur in Q-Factory, De kaartverkoop gaat van start op woensdag 24 januari. Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster. Check www.q-factory-amsterdam.nl