Home Overzicht Nog één keer Café de Omval ervaren als fonkelend lichtpuntje aan de...

Nog één keer Café de Omval ervaren als fonkelend lichtpuntje aan de Weespertrekvaart

0

Onder de titel ‘De Omval Ontmoet’ krijgt iedereen nog een keer de kans om Café De Omval te ervaren zoals het er op dit moment bijstaat: een fonkelend lichtpuntje op een roemruchte locatie aan de Weespertrekvaart. Op zondag 11 december is er een gezellige, verbindende ontmoeting tussen buurtbewoners, ondernemers én geïnteresseerde stadsbewoners in een omgeving die behoorlijk in ontwikkeling is.

Weinig plekken in Amsterdam zijn zó geliefd en bekend en waar zó veel mensen herinneringen aan hebben. Alle reden om die verhalen en herinneringen met elkaar te delen en ideeën uit te wisselen. Dat gaan we 11 december volop doen, tijdens een middagprogramma wat om 12.00 uur start met een Uprising Yoga workshop en een inloopworkshop zeefdrukken met De Zeefdrukkers, dus neem je blanco T-shirts mee!

Buurtexpedities

Onder begeleiding van betrokken architecten en ontwerpers gaan we de omgeving verkennen met enkele buurtexpedities. Onder meer door het Bajeskwartier, De Omval en Amsteldorp, plus het gebied rondom het café om meer te horen over het nieuwe Circular City House wat hier zal worden gebouwd.

De snelle transformatie en opkomst van de omliggende buurten zoals Bajeskwartier, Amstelkwartier en de Kop Weespertrekvaart, maken de vraag relevant wat in deze stedenbouwkundige context en in sociaal-cultureel opzicht de potentie van dit scharnierpunt is. Ga alvast mee op verkenning met Artur Borejszo van LOLA Landscape Architects, verantwoordelijk voor het landschapsontwerp van het Bajeskwartier.

Of wandel mee met Marthijn Pool van Common City Development om alles te horen over het ontwerp en concept achter het Circular City House. Ben je benieuwd naar de ontstaansgeschiedenis van de plek, duik dan mee de geschiedenis in en leer alles over de geschiedenis van De Omval en Amsteldorp in een wandeling onder begeleiding van Eveline van Emmerik. Na afloop van de expedities praten we na in café De Omval.

Aan het einde van de middag komen alle expedities terug bij Café De Omval. Daar is er alle ruimte om de expeditie-ervaringen uit te wisselen en zijn er heerlijke hapjes van Bartje Boemboe, biertjes van Brouwerij Bruut. Maar ook een live optreden van een Gipsy Jazz combo, en tot slot in de avond een vertoning van de film Gagarine (2020) met dank aan Studio/K.

Programma

12.00 uur Deuren open
13.00 uur Start Uprising Yoga workshop
13.00-16.00 uur Zeefdrukken met de Zeefdrukmakers (neem je eigen T-shirt mee!)
13.00 uur Expeditie 1 – Omval en Amsteldorp door buurtgids Eveline van Emmerik (op inschrijving)
15.00 uur Expeditie 2 – Bajeskwartier door Artur Borejszo van LOLA Landscape Architects (op inschrijving)
15.00 uur Expeditie 3 – Circular City House en omgeving door Marthijn Pool namens Crowd City Development (op inschrijving)
16.30 uur Terugkomst van alle expeditiegangers bij Café De Omval, tijd voor fris en biertjes van Brouwerij Bruut
17.00 uur Groepsgesprek over de expeditie-ervaringen
17.30 uur Mogelijkheid om een kleine Indonesische maaltijd van Bartje Boemboe te nuttigen (ca. 10 euro)
19.00 uur Film: ‘Gigane’ met introductie van Studio/K
22.00 Cafédeuren sluiten.

Aanmelden is gewenst en voor de expedities noodzakelijk: [email protected]