Home Overzicht Nog één week lichtkunst kijken

Nog één week lichtkunst kijken

0

Massa’s mensen stroomden mensen zaterdagavond langs de verrassende en fascinerende kunstwerken van het Amsterdam Light Festval. Met de klok mee en tegen de klok in. Op sommige momenten was er geen doorkomen aan. Nog een volle week en de tiende editie van het festival is ten einde.

Onder de titel Celebrate Light: 10 years of Amsterdam Light Festival maak je een wandeling langs de highlights van de afgelopen negen jaar. Je de hele avond genieten van de mooiste lichtkunstwerken. De route is 6,5 km gaat door Oost en begint bij het kunstwerk van jouw keuze en gaat onder meer langs de Amstel, Plantage Muidergracht en het Entrepotdok en Oosterdok. De kunstwerken zijn op z’n best te zien tussen 17.00 en 22.00 uur. Daarna gaat het licht uit.

Amsterdam Light Festival nog te zien tot en met zondag 23 januari

Voor fietsers was er zaterdag geen doorkomen aan. Een wandeling langs de kunst is dan ook aan te bevelen. Om het festival optimaal te kunnen beleven is er een digitale plattegrond, met de festivalroute en korte beschrijving van alle kunstwerken. Die kun je downloaden voor 7,50 euro. De uitgebreidere Celebrate Light Audiotour is inclusief digitale plattegrond, met de festivalroute en korte beschrijving van alle kunstwerken kost 15,00 euro.