Home Overzicht Nog even wachten op kunstwerk in nieuw Steigerpark op IJburg

Nog even wachten op kunstwerk in nieuw Steigerpark op IJburg

0
Het kunstwerk Basecamp wordt in het najaar in het park geplaatst.

Voorheen was het een saaie groenstrook, nu is het is een ‘postzegelpark’ met veel groen, picknicktafels en bankjes van boomstammen. De hekken van het nieuwe Steigerpark zijn verdwenen en vanaf zaterdag 27 augustus is het park voor iedereen open. Het parkje is bijna compleet. Het beloofde kunstwerk ‘Basecamp’ is van Rob Sweere is nog in de maak. Het wordt in het najaar geplaatst.

‘We zijn hard bezig om elk stukje groen optimaal te benutten in Amsterdam. Elke vierkante meter telt’, laat stadsdeelbestuurder Rick Vermin weten. Waar het stadsdeel de John Hadleystraat anders wilde inrichten, gaven bewoners aan waarde te hechten aan de straat in zijn huidige vorm. ‘Dus dat hebben we zo gelaten.’

Bewoners konden stemmen over het kunstwerk dat in het park komt. Het winnende kunstwerk ‘Basecamp’ is van Rob Sweere en bestaat uit vier kunstwerken op verschillende plekken in het Steigerpark. De vier objecten zijn bekleed met verschillende houtsoorten. Het hout is een natuurlijk materiaal, duurzaam en het verbindt zich met het ecologische karakter van het park. Rob Sweere haalde zijn inspiratie uit de eerste bewoners van IJburg. Dat waren de pioniers van Steigereiland. Pionieren is een nieuw begin, vergezichten en je dromen waarmaken. Het kunstwerk van Rob Sweere wordt dit najaar in het park geplaatst.

Het Steigerpark in zijn nieuwe vorm loopt van het zuidelijke wandelpad van de IJburglaan tot de gevel van de woningen aan de John Hadleystraat.