Home Eten&Drinken Ode aan de Amstel

Ode aan de Amstel

0

In alle stilte is begin deze maand in het voormalige Riva, cafe-restaurant Ode Aan De Amstel open gegaan. Na een verbouwing van ruim drie maanden ziet het gebouw op het water er van binnen totaal anders uit. Het magnifieke uitzicht vanaf het terras op de bocht in de rivier is echter nog steeds onveranderd. oost-online verslaggever Oscar Smit sprak met de kersverse eigenaren Nick Schouten en Priscilla de Ouden.

Riva stond al vanaf voor de coronaperiode te koop. Nu is het in bezit van de eigenaren van In De Waag (op de Nieuwmarkt). Ze hebben de tent van binnen flink verbouwd. Zo is de trap verplaatst vanuit de toren naar de benedenruimte, waar nu ook de keuken is gesitueerd. In de toren zijn extra ramen geplaatst waardoor vandaar de daar gecreëerde private diningruimte een beter uitzicht over de Amstel is verkregen. De eerste verdieping is geschikt gemaakt voor het ontvangen van groepen en feesten en partijen. De ruimte is verdeeld door geluidswerende glazen wanden om geluidsoverlast naar beneden te minimaliseren en om het uitzicht op de rivier niet te verbergen.

Bedrijfsleider Priscilla den Ouden vertelt enthousiast dat de focus op de rivier erg belangrijk is voor Ode. ‘We hebben de tafels en stoelen ook zo opgesteld dat iedereen, waar je ook zit, altijd een reflectie van het water ziet of het water zelf. Daarom ook de lange lounge bank op het terras. Dat laten we trouwens nog even zoals het was. We zijn van plan over een tijdje houten tafelbladen te gaan gebruiken.’

Hout is trouwens opvallend aanwezig in het interieur, waar natuurtonen de overhand hebben. Alles ziet er veel warmer uit vergeleken met het witte, strakke en steriele interieur van Riva. ‘Als het lekker zonnig was hoefde je bij Riva niets aan het interieur te doen. Maar bij slecht weer en in de winter zie je dat de Amstel grijs kleurt en dan werkt de combi met de witte binnenkant averechts. We willen het allemaal warmer maken. Dat gaat wat ons betreft zover dat onze huiswijn meer tropisch fruit bevat dan de droge sauvignon van vroeger.’

Mede-eigenaar Nick Schouten, hij werkte onder andere bij het College Hotel, voert de scepter over de keuken. Hij vertelt dat hij vooral aan de slag wil met Nederlandse- en seizoensproducten. Zoals in deze tijd met verse cantharellen en kapucijners bij het hoofdgerecht en verse kersen bij het dessert. Ook is hij trots op zijn keukenchef Nom (eigenlijk Ekawin Ratanapherd) die met zijn Thaise achtergrond voor een Thaise invloed in de keuken zorgt.

Ode wil een restaurant zijn voor iedereen: van fine dinning tot bier met bitterballen. Ook is er een speciaal 30-minuten lunchmenu voor de vele zakenlui uit deze kantorenbuurt. Gastvrouw Den Ouden sluit zich hierbij aan: ‘Het is leuk om een gevarieerd publiek binnen te hebben met verschillende behoeftes. Ik hou niet van ‘nee’ zeggen, dus ook mensen met een gekke aanvraag: kom maar op!’

Check odeaandeamstel.nl