Home Overzicht Ode aan de tomaat in het Plein Theater

Ode aan de tomaat in het Plein Theater

0
Foto PaulinaMatusiak&EddyWenting.

Na geslaagde try-outs op het Dapperplein, komt het Markttheater op 7,8,9 en 14 en 15 oktober naar het Plein Theater aan het Sajetplein voor een avondvullend programma met een tomatendiner, speciale tafelgasten, een expositie en audiotour en uiteraard een voorstelling. Foodchainz is het theaterdebuut van het gezelschap.

Met een divers team van theatermakers en kunstenaars maakt het Marttheater voorstellingen die reflecteren op grote sociaal-maatschappelijke thema’s. Hun werk is brutaal, persoonlijk, muzikaal en speels. Volkstheater in de breedste zin van het woord en niet vastgepind op één stijl. Rode lijn is de persoonlijke, transparante en interactieve aanpak. De makers/spelers stellen hun eigen positie ter discussie en zoeken op het toneel interactie met het publiek.

In Foodchainz onderzoeken drie acteurs en een fooddesigner onze relatie tot de voedselketen. Hoe waarderen we wat zo gebruikelijk is? Hoe kan voedsel ons veranderen?

Uit de interviews die de acteurs van Het Markttheater voor Foodchainz hield, blijkt dat culinaire historici, marktlieden, voedselutopisten en wildplukkers het erover eens zijn dat het anders moet in de voedselketen. Hoe is de grote vraag.

In de audiotour Van Boer tot Bord duiken de makers van het Markttheater in de verschillende schakels van de voedselketen.  De expositie Harvest in the Hood is gebaseerd op voedselworkshops van bewoners van Oost. Beide zijn bij de ticketprijs inbegrepen.

Voorafgaand aan de voorstelling organiseren fooddesigner Jasmijn Schrofer en Omar Alexis van het Plein Theater Eetlokaal een tomatendiner voor alle bezoekers. Elke avond zijn twee gasten uit de wetenschap en de voedselindustrie aanwezig. Deelname aan het diner is ook bij de ticket inbegrepen.

Check www.plein-theater.nl