Home Eten&Drinken Oliebollen zijn weer in het land

Oliebollen zijn weer in het land

0

‘Vrijdagochtend zag ik tot mijn grote vreugde de oliebollenkraam weer staan op de brug bij de Middenweg en Linnaeuskade’, meldt onze fotograaf Dennis Sewberath. ‘Ik was er bijna als eerste bij, ze waren net opgebouwd. Meteen drie oliebollen gekocht en bij mijn ouders opgegeten. Dit zijn wat mij betreft toch altijd lekkerste. Misschien omdat het traditie is, net zoals vroeger een halve warme worst van de Hema.’

De HEMA op de hoek is er niet meer, maar de oliebollenkraam elk jaar trouw wel. Dennis: ‘Wat de oliebollentest ook zegt over de daadwerkelijke keuring van de oliebol. Het stukje jeugdsentiment is afhankelijk van de kraam zelf.

Ook dit jaar organiseert oost-online weer de Grote Oliebollenkramen oliebollentest. We stellen dan weer de vraag: Bij welke oliebollenkraam in Oost hebben ze de beste oliebol? Kijk naar de oliebol en waardeer het formaat en de kleur. Hap in de oliebol en let op de smaak, de hoeveelheid vet, de substantie (klef/plakkerig?) en de vulling. Wat is het totaal oordeel? Ga alvast voorproeven. Begin december is er weer weer de Grote Oliebollenkramen Oliebollentest.