Home Overzicht Omleidingen en andere hinder

Omleidingen en andere hinder

0

Overzicht van werkzaamheden aan de openbare weg in Oost

Tot eind maart
Kattenburgerstraat

Aanpassingen in de Kattenburgerstraat om de maximumsnelheid van 50 naar 30 kilometer per uur te verlagen.

Tijdens de werkzaamheden kunnen auto’s altijd van het Kattenburgerplein richting de Piet Heinkade rijden. Verkeer in tegengestelde richting, vanaf de Piet Heinkade de stad in, wordt omgeleid via de Panamalaan, Mauritskade, Weesperstraat en Valkenburgerstraat.
Bussen richting het centraal station rijden aangepaste routes. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de fiets- en voetpaden.

Tot en met 17 maart
Brug bij Nemo

Werkzaamheden aan de Mr. J.J. van der Veldebrug. Dit is de brug die het Oosterdokseiland verbindt met het Nemo Science Museum. De aannemer herstelt de op- en afgang van de brug. Van maandag 20 februari 07.00 uur tot en met donderdag 23 februari om 17.00 uur is de brug volledig afgesloten voor voetgangers en fietsers. Fietsers van en naar Nemo rijden dan om via de Prins Hendrikkade of via de Oosterdoksdraaibrug / Dijksgracht.

Tot en met juni
Spaklerweg

De kabels en leidingen worden vervangen. Er komt een fietspad in twee richtingen en het asfalt wordt vervangen. Er komen voorrangspleinen voor auto’s en veilige oversteekplekken voor voetgangers en fietsers.

In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 januari starten nieuwe werkzaamheden op de Spaklerweg. De weg is die nacht afgesloten voor verkeer. Vanaf 4 januari wordt gewerkt aan de andere kant van de rijbaan en bij de kruising Spaklerweg-Amstelstroomlaan. Auto’s kunnen dan nog steeds stad uit rijden. Op maandag 9 januari starten werkzaamheden bij rotonde De Omval. Fietsers worden omgeleid via de Korte Ouderkerkerdijk en de Amstelvlietstraat

Tot en met 3 februari
IJburglaan / Vennepluimstraat

Van maandag 9 januari tot en met vrijdag 3 februari werkt GVB aan de tramhalte Vennepluimstraat en maakt de eerder uitgestelde werkzaamheden af. De IJburglaan is dan tussen de Dagguerestraat en de Johan van der Keukenstraat afgesloten. GVB leidt auto’s om via de Dagguerestraat en de Bert Haanstrakade.

Maandag 16 januari start GVB met de vervanging van de spoorboog ter hoogte van de Julius Pergerstraat. Verkeer stad-in wordt dan ook via de Bert Haanstrakade omgeleid. Fietsers worden ter plekke via de buurtstraten geleid.

Tot 10 november
Berlagebrug

Maandag 9 januari starten werkzaamheden aan de Berlagebrug ter voorbereiding op de vernieuwing. De werkzaamheden duren tot en met maandag 6 februari. Verkeer heeft geen hinder.

Rond de zomer van 2023 is de brug voor vier maanden afgesloten. In het voorjaar komt er een hulpbrug voor fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten. Ook wordt dan gewerkt aan het kruispunt Vrijheidslaan/Amsteldijk.

Tot medio 2023
Weesperzijde-zuid

Tot halverwege 2023 is er verkeershinder op het zuidelijk deel van de Weesperzijde, vanaf de Schollenbrug tot aan roeivereniging De Hoop (Burmanstraat). Autoverkeer wordt omgeleid.

Tot medio maart 2023
Weesperzijde tussen Schollenbrug en roeivereniging de Hoop

Auto’s worden omgeleid via borden en er zullen minder parkeervakken beschikbaar zijn. Voetgangers en fietsers kunnen hun tocht langs het werk vervolgen.

Iedere eerste maandag van de Maand
6 februari | 6 maart | 3 april | 8 mei | 5 juni | 3 juli | 7 augustus
IJ-tunnel gesloten

De IJ-tunnel is elke eerste maandag van de maand in beide richtingen gesloten voor onderhoud. De tunnel sluit zondagavond om 23.59 uur tot maandag 05.00 uur.
Auto’s kunnen omrijden via de Coentunnel of de Zeeburgertunnel.

Bron gemeente Amsterdam