Home Exposities in Oost Kunsthek Oosterpark | nu te zien

Kunsthek Oosterpark | nu te zien

0

Deze expositie in het Kunsthek is afkomstig van Studio Bla Bla. Een creatief vormgeversduo bestaande uit Cynthia Foekema (1980) en Esther Fransman (1980) werkzaam en wonend in Oost. Het werk dat zij maken is ontstaan en wordt gedreven vanuit de wens vóór maatschappelijke gelijkwaardigheid en tegen de dubbele moraal en elke vorm van ongelijkwaardigheid. Werk bestaande uit onder andere illustraties en quotes, wordt online gepubliceerd op verschillende Instagram accounts en verwerkt tot  onder andere zeefdrukken en kaarten.

Expositie
Studio Bla Bla

Te zien van 24 december tot en met 24 januari

Op @studio_blabla staat een mix van vrij werk en werk in opdracht. Op het account @lekkerblijvenlikken worden schurende illustraties en quotes geplaatst die, onder andere door middel van het omkeren van geijkte rolpatronen de dubbele moraal blootleggen. Het werk vindt met deze expositie haar weg naar de buitenwereld en wordt daarmee zichtbaar voor mensen die zich niet in de online (instagram) filterbubbel begeven.

In de periode van 24 december tot en met 24 januari zal het Kunsthek behandeld worden zoals dit op social media gaat. De beelden worden regelmatig vervangen. Belangrijke doelstellingen zijn bewustwording en het vergroten van begrip voor elkaar.
Met de hashtag #AllEqualKunsthek draag jij ook bij aan de boodschap van gelijkwaardigheid en verbinding.

Studio Bla Bla wil vaste denkbeelden doorbreken en daarmee maatschappelijke verandering op gang te brengen. Want, ondanks dat we allemaal verschillend zijn, zijn we allemaal mens en daarmee evenveel waard. Helaas is dit in de praktijk nog niet altijd de realiteit en daar komt de noodzaak van het creëren van dit werk vandaan. In het werk staat de boodschap in dienst van de uitvoering. Veelal rauw en ongepolijst. Soms opvallend maar altijd vanuit positiviteit en met respect.

Meer weten? Studio Bla Bla lekkerblijvenlikken nodigt alle kijkers uit om feedback of reacties te sturen naar [email protected]

Wik je meedoen aan het verspreiden van de boodschap?
Tag @lekkerblijvenlikken en @studio_blabla en zet #AllEqualKunsthek bij je post. Je wordt op beide accounts doorgeplaatst.


Kunsthek Oosterpark Linnaeusstraat tegenover Muiderkerk

Het Kunsthek bestaat uit zeven vitrines aan het hek van het Oosterpark aan de Linnaeusstraat. Hier exposeren kunstenaars uit de buurt. Of er hangt kunst over de buurt. Deze openlucht expositieruimte is 24/7 te bezoeken. Er zijn geen muren, je hoeft geen kaartje te kopen, iedereen is welkom!

De beheerder is Dorette Evers  [email protected]