Home Exposities in Oost Kunsthek Oosterpark | nu te zien

Kunsthek Oosterpark | nu te zien

0

Tot 30 juni | Ken je het verhaal van de Knikkerkoning? Kira Wuck schreef een roman over het roerige leven van haar hippie ouders. Elske Verdoorn bewerkte Kira’s familiefoto’s tot prachtige illustraties. Kom kijken bij het Kunsthek.

Expositie
Fotoserie ‘Anne, studie van een moeder’ Elske Verdoorn

Te zien tot 30 juni

Kira Wuck beeldend kunstenaar Elske Verdoorn om een fotoserie te maken geïnspireerd op haar boek Knikkerkoning. Ze kreeg alle vrijheid. En een stapel fotoalbums. Ik vond er veel ‘gewone’ familiekiekjes; kerst  bij oma in Finland, vader Otto die gitaar speelt, geschminkte clowntjes op een kinderfeestje.

Daartussen vielen de portretten van Anne, Kira’s moeder, extra op. In elke foto draagt ze een spetterende outfit, haar rode haren hoog getoupeerd. Een vlammende, uitdagende verschijning. Op sommige foto’s zie je toevallige passanten naar haar staren. Dat gebeurde waarschijnlijk vaak. Af en toe herken ik een andere, verloren blik. Alsof er achter die wilde, vrolijke uitbundigheid iets
heel anders schuilgaat. Ik bewerkte Kira’s familiefoto’s, analoog en
digitaal, om ze beter aan te laten sluiten bij het verhaal van Knikkerkoning. Het werd een studie naar de karakters, in al hun kwetsbaarheid en kracht, en vooral naar moeder Anne. Iemand die niet te missen viel, maar toch langzaam verdween.


Kunsthek Oosterpark Linnaeusstraat tegenover Muiderkerk

Het Kunsthek bestaat uit zeven vitrines aan het hek van het Oosterpark aan de Linnaeusstraat. Hier exposeren kunstenaars uit de buurt. Of er hangt kunst over de buurt. Deze openlucht expositieruimte is 24/7 te bezoeken. Er zijn geen muren, je hoeft geen kaartje te kopen, iedereen is welkom!

De beheerder is Dorette Evers