Home Overzicht Zielsgelukkig wonen

Zielsgelukkig wonen

0

Is het eenvoudig om gelukkig te zijn in je derde huid? Een korte uitleg. Het lichaam is onze eerste huid, waar we letterlijk in wonen. Kleding is onze tweede huid, die ons direct omhult en beschermt. Van heel basaal tegen de kou, tot heel chique en fancy. We dragen het liefst kleding waar we ons goed in voelen, waarin we op ons gemak zijn. Niet voor niets zijn trainingsbroeken, Ugg’s en gympen zo populair. 

Wohlig – ik draag het liefst kleding van natuurlijke materialen, zoals wol. Jurkjes die strak om het lijf zitten, maar goed mee bewegen en lekker licht zijn. Gewoon zalig. Niet voor niets doen we aan yoga, pilates, workouts en mindfulness om lekker in ons vel te zitten. Dit noem ik de tweede huid.

Dan komen we bij de derde huid, onze directe woonomgeving. Die mag ons omhullen als een grote jas, waarin we ons vrij kunnen bewegen en kunnen zijn wie we daadwerkelijk zijn. Zodra je je huis binnen bent, voel je je thuis; helemaal op je gemak. Het is een huis die helemaal bij je past. Net zoals wij de link kunnen leggen naar ons lichaam, zo voelen het lichaam, de geest en de ziel zich het fijnst als ze door een bijpassend huis worden omgeven. Je denkt dat dit niet kan, omdat je familie er anders over denkt dan jij? Ook dan zijn er fantastische mogelijkheden.

De omgeving waarin we leven beïnvloedt voor een groot deel ons welbevinden. De juiste woonomgeving laat je tot rust komen, je op je gemak voelen en zogezegd je batterijen opladen. Je hoeft alleen de woonomgeving te creëren die bij je past. Ik spreek hier niet over styling of een andere bank aanschaffen. Het gaat om je ‘at ease’ voelen, helemaal blij worden van je huis; gelukkiger, lichter en waardevoller leven, bijna als dagelijks opnieuw verliefd worden op je huis. Zielsgelukkig zijn. Ja, net zo mag het aanvoelen.

Jaja, hoor ik je denken, dit is mooi gezegd, maar die verandering vergt veel tijd, energie en geld. Natuurlijk zijn er kosten en tijd aan verbonden. De vraag is wel wat je er aan kwalitatieve tijd met jezelf en je familie voor terug wilt.
Je hoeft het niet alleen te doen. Weet dat je je hierin kunt laten helpen. De kosten betalen zich dagelijks terug in een zielsgelukkig gevoel in jezelf en een huiselijke sfeer die klopt. Je gewoon volmaakt voelen.

Hoe ga je ermee aan de slag? Waarschijnlijk heb je via online platforms en tijdschriften al inspiratie opgedaan. Je zoekt mooie plaatjes uit én zet ze om in behapbare stappen. Dus niet alles tegelijk veranderen. Inderdaad is dit waarschijnlijk kort door de bocht. Het is wel goed te weten wat je precies aanspreekt aan de plaatjes en hoe je dit omzet in de specifieke ruimtes van je huis.

Ieder mens en iedere ruimte is uniek. Niet alles laat zich klakkeloos overnemen. Immers, je hebt zo je eigen wensen en smaak. Daar komen de wensen van je familie bij, zijn de ruimtes net anders dan op de plaatjes én wil je niet de hoofdprijs betalen voor de aanpassingen. Ja, ieder mens en iedere ruimte is uniek.

Mocht je het al geprobeerd hebben en na miskopen en veel discussie thuis aarzelen om nog eens aan de slag te gaan? Of heb je al veel bereikt, maar is het plaatje niet af? Er ontbreekt iets en het voelt gewoon nog niet als thuis. Informeer dan bij een con-collega of bij mij voor de mogelijkheden tot interieuradvies door middel van een holistische aanpak.

Een holistische benadering gaat ervan uit dat alles invloed heeft op elkaar en alles met elkaar is verbonden. De aanpak begint op energetisch niveau. De daaruit voortvloeiende vorm is het interieuradvies dat ik praktisch ga toepassen voor je. Een holistische benadering betekent ook dat als we zorg dragen voor ons huis, deze zorg weer ten goede komt in de vorm van rust, vitaliteit, een volmaakt gevoel en gewoon zielsgelukkig kunnen zijn.

_____

Ilona Kröber van Set in Motion is interieurarchitecte, Feng Shui professional en al meer dan 25 jaar kleurspecialiste.