Home Overzicht Omleidingen en andere hinder

Omleidingen en andere hinder

0

Waarmee moet je rekening houden als je loopt, fietst of rijdt met de auto en op stap gaat? Waar zijn werkzaamheden en geeft dat hinder? We hebben ze weer op een rijtje gezet.

Kruising van de Eerste Van Swindenstraat met de Pontanusstraat
Van maandag 27 november tot en met vrijdag 15 december

  • Van maandag 27 november tot en met dinsdag 5 december kan het autoverkeer vanaf de Eerste Van Swindenstraat alleen rechtsaf naar de Pontanusstraat en Insulindeweg.
  • Vanaf woensdag 6 december kunnen auto’s vanaf de Eerste Van Swindenstraat alleen links afslaan naar de Pontanusstraat en Zeeburgerdijk.

Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden lopen. Fietsers worden omgeleid. De Pontanusstraat blijft tijdens de werkzaamheden tot aan de kruising bereikbaar voor bestemmingsverkeer en nood- en hulpdiensten.


Niasstraat

Van maandag 27 november 2023 tot vrijdag 23 februari 2024: Boeroestraat tot Menadostraat.
Van maandag 26 februari 2024 tot vrijdag 3 mei 2024: Menadostraat tot Molukkenstraat.

  • Auto’s en fietsers worden omgeleid. De Niasstraat tussen de Boetonstraat en Menadostraat zijn afgesloten voor verkeer.
  • De Boeroestraat, de Gorontalostraat en Menadostraat zijn eenrichtingsstraten. Deze straten zijn tijdelijke omleidingsroutes. Auto’s kunnen in twee richtingen rijden.
  • In de Gorontalostraat en Menadostraat komt een keerlus voor auto’s zodat zij aan het einde van deze straten kunnen draaien.
  • Auto’s met bestemming Baweanstraat en Boetonstraat maken gebruik van de omleidingsroute via Kramatweg. Auto’s met bestemming Soembawastraat (zuid) en Boeroestraat volgen de omleidingsborden.

Pampuslaan IJburg

Tot en met 22 december

De Pampuslaan aan de even zijde is afgesloten voor auto’s tussen de Eva Besnyöstraat en de Bert Haanstrakade. Fietsers en voetgangers kunnen langs het werk.
De doorsteek tussen de Pieter Oosterhuisstraat en de Bert van Meerendonkstraat is definitief afgesloten zodat de tram straks ongehinderd kan doorrijden.


Piet Heintunnel

Dinsdag 5 december 22.30 uur tot woensdag 6 december 05.00 uur.
Woensdag 6 december 22.30 uur tot donderdag 7 december 05.00 uur.

De Piet Heintunnel is elke eerste dinsdag van de maand in beide richtingen gesloten voor onderhoud. De tunnel sluit dinsdag om 22.30 uur tot woensdag 05.00 uur.

Een keer per kwartaal is de Piet Heintunnel 1 nacht extra in beide richtingen gesloten. De tunnel sluit dinsdag om 22.30 uur tot woensdag 05.00 uur en aansluitend op woensdag om 22.30 uur tot donderdag 05.00 uur.

Wegverkeer kan omrijden via de IJ-tunnel (S116) of de Gooiseweg/Wibautstraat (S112). Dit kost ongeveer 10 tot 15 minuten extra reistijd.


Spaklerweg

Tot en met vrijdag 22 december

De Spaklerweg tot aan de Van Marwijk Kooystraat wordt vernieuwd zodat het aansluit op de rest van de Spaklerweg. Bij de Daniël Goedkoopstraat komt een voorrangskruispunt zoals bij de kruising met de Welnastraat en de Amstelbeststraat.


Weespertrekvaart

Tot en met vrijdag 22 december

De dijk langs de Weespertrekvaart is afgesloten vanaf de Duivendrechtsebrug tot waar fietsers bij de Omval de Fahrenheitsingel op kunnen. Fietsers worden omgeleid via de Rozenburglaan, Maxwellstraat, Hugo de Vrieslaan richting Centrum of de Spaklerweg. Voetgangers kunnen via Amsteldorp.


Weesperzijde op de hoek met de mr. Treublaan

Tot midden 2024

  • Voetgangers kunnen niet over de stoep direct langs het gebouw
  • Fietsers moeten via een korte omleiding over het fietspad direct langs het water. Hier fietsen ze dan in twee richtingen.
  • Fietsers die de brug over moeten maken een scherpe bocht naar de tijdelijke fietsbrug.