Home Nu in... Exposities Nu in Perron Oost

Nu in Perron Oost

0

Het kleinste museum ter wereld viert de rijke geschiedenis van het Amsterdamse Oostelijk Havengebied met een programma over identiteit en migratie

Expositie
Van heinde en ver

Tot 29 maart

De Cruquiusbuurt is een plek waar mensen uit alle windhoeken van de wereld zijn neergestreken. Mensen met een eigen geschiedenis, maar ook mensen met een gedeelde geschiedenis.

In Van Heinde en Ver vertellen we verhalen van mensen die, vrijwillig of gedwongen, in Nederland-Amsterdam terecht zijn gekomen, met filmportretten, dans en exposities. Tot en met december 2019 zijn er in en rondom het museum tentoonstellingen, performances, voorstellingen en installaties te zien van kunstenaars wiens eigen identiteit en de ontmoeting met de ander een belangrijke rol speelt in hun werk.

In dit project vormen migratie en identiteit de verbindende rode draad waarmee we, samen met makers en in direct contact met publiek en buurtbewoners, willen bijdragen aan een nieuwe kijk op elkaar, op de buurt en op de stad.

Check www.museumperronoost.nl


Museum Perron Oost Cruquiusweg 11

Het kleinste museum van Nederland laat in uiteenlopende kunstvormen verhalen zien van oude en nieuwe bewoners van het Oostelijk Havengebied. Centraal in het museum staan het perron met opzichtershuisje op de Cruquiusweg, een monument.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here