Home Overzicht Ondanks coronamaatregelen spreekuren 1ouderpunten voorzichtig succes

Ondanks coronamaatregelen spreekuren 1ouderpunten voorzichtig succes

0

‘Hoe voorkom ik een vechtscheiding’. ‘De situatie thuis is ongezond, maar waar moeten we dan heen’. ‘Heb ik recht op financiële ondersteuning voor mezelf en de kinderen?’ Niet iedereen die gaat scheiden weet onder dergelijke omstandigheden de juiste informatie te vinden. Om ouders juist dan te kunnen ondersteunen zijn er sinds september in Oost twee informatiepunten voor (aanstaande) alleenstaande ouders.

Ondanks alle coronamaatregelen weten de eerste ouders inmiddels met succes de weg te vinden naar de spreekuren van de onafhankelijke adviseurs van de 1ouderpunten. Lotgenotencontact speelt daarin een belangrijke rol. Veel van de adviseurs zijn zelf alleenstaande ouder. De nieuwe informatiepunten vormen zo de schakel tussen formele en informele hulpverlening. Er is uitgebreide kennis van alle mogelijkheden en de medewerkers kunnen ouders adviseren en doorverwijzen naar instanties die ze verder kunnen helpen. De informatiepunten zijn het resultaat van een nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam.

De gemeenteraad erkende in 2019 de meerwaarde van de inzet van ervaringsdeskundigheid rondom scheidingen en maakte de oprichting van de 1ouderpunten mogelijk. Met name armoede is een groot probleem onder veel alleenstaande ouders. In Amsterdam wonen ruim 8.200 alleenstaande ouders in armoede. Dit betekent dat 35 procent van de alleenstaande ouders in de stad tot de minima behoort.

Inlooppunten 1 ouderpunt
Woensdag van 13.00 tot 17.00 uur in Vrouwenruimte De Kat, Wagenaarstraat 184
Maandag van 9.00 tot 13.00 uur in Buurtcentrum De Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201

Voorlopig is het, in verband met de coronamaatregelen, alleen mogelijk om op afspraak langs te komen bij de informatiepunten. Voor het maken van een afspraak kunnen ouders bellen of appen naar 06 1558 0816 of een e-mailen naar  [email protected].

Check 1ouderpunt