Ontdek de Glutenvrije Winkel

0

Nadia Bos is de Glutenvrije Winkel begonnen omdat bij haar zoontje op anderhalve jarige leeftijd ‘Coeliaki’ is gediagnosticeerd. Zij ontdekte dat er eigenlijk heel weinig voedzame en gezonde voedingsmiddelen waren voor mensen met een Glutenintolerantie of Coeliaki.

Tekst, camera en montage Eddy Ellert oo-tv

Nadia volgde een studie Natuurvoeding om haar kennis over voeding te verbreden. Vervolgens is ze de winkel begonnen waar mensen met een glutenintolerantie zorgeloos kunnen winkelen zonder op de etiketten te hoeven letten.

Daarnaast is ze een bakkerij begonnen en bakt inmiddels drie verschillende soorten glutenvrij brood, maar ook taarten, koekjes en andere lekkernijen.

Naast de winkel met heel veel glutenvrije producten helpt Nadia ook mensen met een voedingsadvies. Mensen die die net een diagnose hebben gekregen, biedt ze voedingsadviezen aan. Daarbij werkt ze nauw samen met het OLVG. Vaak komen mensen met bijvoorbeeld een diagnose of een diagnose van hun kind al snel terecht bij de Glutenvrije Winkel.

Veel kopjes koffie en glaasjes water worden aangeboden om mensen eerst gerust te stellen en vervolgens te kijken wat er allemaal is en wat zou je moeten vervangen of wat wil je vervangen. De Glutenvrije Winkel is eigenlijk het eerste aanspreekpunt als iemand heel anders moet gaan leven.

De Glutenvrije Winkel, Pretoriusstraat 37
Open van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 15.00 uur.