Home Overzicht Ontwerpers maken twee special rooms voor het Volkshotel

Ontwerpers maken twee special rooms voor het Volkshotel

0

Het Volkshotel aan de Wibautstraat heeft aan de buitenkant nog steeds iets van de krant van vroeger die er werd gemaakt. Strak en keurig. Maar binnen gonst het als toen van de creativiteit. Vorig jaar pitchten tien veelbelovende jonge architecten, ontwerpers en andere creatieven hun idee voor een nieuw kamerontwerp voor het hotel.

Het Volkshotel stelde de creatieven de vraag: ‘Als je een kamer mocht ontwerpen voor het Volkshotel zonder al te veel restricties, hoe zou deze er dan uitzien?’ Uiteindelijk zijn ontwerpers François Duquesnoy en Arno Hoogland aan de slag gegaan voor twee nieuwe special rooms. Waarbij de één zich heeft laten inspireren door het grofvuil dat Amsterdammers aan de kant van de weg zetten, en de ander een unieke ambacht laat zien omtrent het bewerken van hout.

Ooit geliefd, daarna weggegooid en nu weer geliefd. Lost & Found is een kamer ingericht met gevonden voorwerpen uit de straten van Amsterdam. Door materialen van afgedankte spullen te verwerken in de meubels, krijgen zij een nieuw leven. Het design van deze special room werd door François Duquesnoy overgelaten aan het toeval. Hij trok letterlijk door de straten van Amsterdam, op zoek naar afgedankte spullen. Hij heeft zich laten inspireren door onverwachte materialen om deze in unieke items te verwerken. Een bed gemaakt van deuren, en een kapstok werd een lamp. Het kleurenpalet in de kamer is gebaseerd op de kleuren van de straat en de gevonden materialen.

Ontstijg de routine van het dagelijkse leven. Omringd door horizonverbredende patronen kijk je uit over de caleidoscopische skyline van de stad. Waan je in de fata morgana van een Oosters badhuis, of gewoon in Amsterdam. Een verblijf in The Businessman’s Trip is er een dat je mee naar huis zal nemen. Door diverse oppervlaktes in de kamer te voorzien van patronen en texturen creëert ontwerper Arno Hoogland een bijzonder effect. Hij speelt graag met de verwondering van de gebruiker, hij laat je kijken en denken: hoe zit dit in elkaar? Slaap in een heus tempelbed uitkijkend over de Amstel en bewonder het tegelwerk, waar je, als je goed kijkt, het wapen van Amsterdam in terugziet.