Home Eten&Drinken Ook deze winter grotere terrassen

Ook deze winter grotere terrassen

0

Cafés en restaurants kijken terug op een zware periode en hebben het nog steeds niet makkelijk. Daarom mogen horecaondernemers ook deze winter hun terras uitbreiden. Het stadsbestuur verlengt de huidige tijdelijke vergunningen voor extra terrasruimte tot 1 maart 2022. Terrasverwarming mag niet of er moet al een vergunning zijn afgegeven. Bijna 1.200 ondernemers zo’n tijdelijke vergunning.

De sluitingstijden worden weer tijdelijk verruimd van 20.00 uur naar 22.00 uur. Horecaondernemers mogen geen terrasverwarming gebruiken, behalve de verwarming waar ze al een vergunning voor hebben of ingebouwde verwarming. Losse verwarmingselementen zijn niet toegestaan.

Ondernemers die al een vergunning hadden voor uitbreiding van hun zomerterras hoeven niet opnieuw een volledige aanvraag in te dienen voor de winter. Zij krijgen bericht van de gemeente. Het blijft wel mogelijk om een nieuwe of gewijzigde aanvraag in te dienen. De ondernemers hoeven ook geen extra belasting te betalen voor de uitbreiding van hun terras. Het stadsdeel beoordeelt de situatie van de terrassen in de buurt. Als de druk op de bereikbaarheid, leefbaarheid en openbare ruimte te groot wordt, wordt de terrasuitbreidingen niet verlengd.

De tijdelijke verruiming van terrassen werd vorig jaar zomer ingesteld nadat de horeca vanwege de lockdown dicht moest.