Home Overzicht Oost begroot: stem op bewonersplannen voor IJburg

Oost begroot: stem op bewonersplannen voor IJburg

0

Op IJburg en Zeeburgereiland zijn 36 plannen voor Oost begroot ingediend, verdeeld over vier thema’s. Tot 29 mei kunnen bewoners hun stem uitbrengen. Op 2 juni is bekend welke plannen worden uitgevoerd. De plannen moeten binnen een jaar worden uitgevoerd.

79.834 is beschikbaar voor de zes plannen voor het thema minder afval/grof vuil in de buurt. Ook voor meer groen in de buurt zijn zes plannen ingediend, het budget bedraagt € 91.354. Twee plannen zijn ingediend voor meer plekken voor jongeren. € 91.896 is beschikbaar. De meeste plannen, elf, zijn ingediend op het thema kinder- en jongerenactiviteiten. Daarvoor bedraagt het budget € 56.916.

Per thema wordt gekeken welk plan welk plan de meeste stemmen heeft gekregen. Als er geld over is, wordt het plan dat op één na de meeste stemmen heeft gekregen enzovoorts. De plannen met de meeste stemmen binnen het budget van het thema worden uitgevoerd.

Nadat de ‘winnaars’ per thema bekend zijn, worden de restbudgetten per thema bij elkaar opgeteld. Dan wordt bekeken welk plan de meeste stemmen heeft.

Tot 29 mei kunnen bewoners van IJburg en Zeeburgereiland hun stem uitbrengen. Dat kan op de pagina van Oost begroot.