Home Overzicht Oost begroot: Stemmen voor initiatieven in Oud-Oost

Oost begroot: Stemmen voor initiatieven in Oud-Oost

0

In totaal zijn in Oud-Oost 32 plannen ingediend in het kader van Oost begroot. Per thema is een bepaald budget beschikbaar. Tot 29 mei kunnen bewoners hun stem uitbrengen. Op 31 mei wordt bekend welke plannen worden uitgevoerd. De plannen moeten binnen een jaar worden uitgevoerd.

Per buurt is € 300.000 beschikbaar. Voor het eerste thema, meer groen in de buurt zijn acht plannen ingediend. De kosten bedragen € 96.865, het budget voor dit thema bedraagt €90.160. Voor klimaat en duurzaamheid is voor € 80.715 beschikbaar. Vier plannen voor totaal € 95.727 zijn ingediend. Opvallend is dat de meeste plannen in dit thema bestaan uit een combinatie van kunst en duurzaamheid.

Als de zeven plannen voor de kinder- en jongerenactiviteiten uitgevoerd worden, kost dat € het budget bedraagt € 71.364. Voor een kindvriendelijke buurt zijn zes plannen ingediend,,et een totaal aan € 58.101 op een budget van € 57.312.

Per thema wordt gekeken welk plan welk plan de meeste stemmen heeft gekregen. Als er geld over is, wordt het plan dat op één na de meeste stemmen heeft gekregen enzovoorts. De plannen met de meeste stemmen binnen het budget van het thema worden uitgevoerd.

Nadat de ‘winnaars’ per thema bekend zijn, worden de restbudgetten per thema bij elkaar opgeteld. Dan wordt bekeken welk plan de meeste stemmen heeft

Tot 29 mei kunnen bewoners van Oud-Oost hun stem uitbrengen. Dat kan op de pagina van Oost begroot.