Home Overzicht Oostergym samen met Duofit naar nieuwe locatie aan Kruislaan

Oostergym samen met Duofit naar nieuwe locatie aan Kruislaan

0

Jarenlang kon je fitnessen bij Oostergym boven Albert Heyn bij het Christiaan Huygensplein. De sporters hebben daar met plezier getraind en groepslessen gevolgd. Zij werden verrast toen zij hoorden dat het huurcontract met Oostergym per 1 januari 2023 werd opgezegd. De ruimte boven AH kreeg een nieuwe bestemming.

Nico van Geffen

Het was toen niet duidelijk of er een nieuwe locatie voor de sportschool kon worden gevonden. In november kwam het verlossende bericht dat er een nieuwe plek was gevonden. Op het terrein van de Jaap Edenbaan naast de Scouting Oost1 aan de Kruislaan was een geschikt pand te huur. Het is een tijdelijke locatie die in ieder geval tot 1 januari 2025 gehuurd kan worden. Daarna wordt meegelift met de geplande nieuwbouw van de Jaap Edenbaan. Daar wordt dan een gloednieuwe high-tech sportschool geopend.

Eind december vond de verhuizing plaats. Het was een fikse operatie om alle grote apparaten, gewichten en matten te verhuizen. Daarnaast moesten verschillende ruimten in het pand flink verbouwd en worden uitgebreid. De fitnessruimte was als eerste gereed. Bovendien zijn er aparte ruimten gecreëerd voor verschillende groepstrainingen zoals yoga, kickboksen en er is een nieuwe sauna gebouwd. Op de bovenverdieping is er een spinningruimte. In het nieuwe jaar wordt alweer fanatiek gesport op de nieuwe plek.

Vorige maand is Oostergym samengegaan met sportcentrum Duofit. Samen zorgen ze op de nieuwe locatie voor een vernieuwde sportervaring waarbij de trainers en groepslessen vertrouwd hun plek krijgen.