Home Overzicht Oosterpark op slot wegens drukte op Koningsdag

Oosterpark op slot wegens drukte op Koningsdag

0

Ondanks de door de coronamaatregelen rustige Koningsdag in Oost, was het druk op de Hogeweg en aan de oevers van de Amstel. Het Oosterpark raakte zo vol dat de politie en handhaving aan het eind van de middag geen nieuwe bezoekers meer toelieten. Elk half uur werd de situatie opnieuw bekeken. 

Het was voor het eerst sinds de coronacrisis dat de hekken van het Oosterpark op last van de burgemeester op slot gingen en de politie en handhaving andere in- en uitgangen bewaakten. Het park was alleen te verlaten via de ingangen aan de Linnaeusstraat en bij het OLVG. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de maatregel van zo kort mogelijke duur was. Zodra het bezoekersaantal voldoende was afgenomen, zouden de hekken weer open gaan. Dat gebeurde niet en begin van de avond omsingelde de politie het park en stonden ME-busjes paraat om indien nodig het park te ontruimen.

Omstreeks 19.30 uur hielden de meeste bezoekers het voor gezien en stroomde het park leeg. Alleen op het grote veld bleef het druk. Inmiddels patrouilleerde de bereden politie in het park. Ook werden busjes, auto’s en motoren ingezet. De meeste parkgangers begrepen de hint en zetten koers naar de uitgang. Anderen vertrokken vanwege de kou.

Rond 20.30 uur sloot een woordvoerder een ontruiming vrijwel uit. Op het een uur geleden nog zo drukke veld, was nu vooral het afval de grote aanwezige. Kort na 21.00 uur was het park weer voor iedereen toegankelijk, tot 22.00 uur vanwege de laatste avond avondklok.

De andere parken in Oost werden goed bezocht, maar stroomden niet zo vol dat bezoeker geen afstand meer konden houden. De hekken van het Wertheimpark en Park Frankendael bleven open, in het Flevopark werden evenmin  maatregelen genomen. Het Oosterpark beleefde een bijna gewone Koningsdag, die toch net iets  anders was.