Home Overzicht Op zondagochtend de architectuur ontdekken van het Oostelijk Havengebied

Op zondagochtend de architectuur ontdekken van het Oostelijk Havengebied

0

Het Oostelijk Havengebied biedt een staalkaart van Nederlandse stedenbouw en architectuur uit de laatste vijfentwintig jaar. Daarmee is op de voormalige haveneilanden een aangename woonwijk ontstaan. Het Borneo Architectuur Centrum (BAC) organiseert deze zomer architectuurwandelingen door dit interessante gebied.

Tijdens de architectuurwandelingen van het BAC hoor je over de geschiedenis, de stedenbouwkundige ontwikkelingen en de bijzondere gebouwen. Deze zomer is er op zondagmorgen van 11.00 tot 13.00 uur een wandeling onder leiding van een ervaren gids.

Het Cruquius-eiland is een nieuwe wijk in ontwikkeling, een combinatie van oud en nieuw, wonen, werken en recreëren. Er is al veel te zien. De wandeling over het gebied geeft een voorproefje van hoe de wijk er in de toekomst uit gaat zien.

Er zijn verschillende wandelingen in augustus en september. Op zondag 1 augustus gaat de wandeling naar Cruquius, een nieuwe wijk in wording. Op de zondagen 8 en 22 augustus zijn Borneo,  Sporenburg  en KNSM doel van de wandeling door het Oostelijk Havengebied. Het Java-eiland en de Oostelijke Handelskade zijn op
de zondagen 5 en 26 september aan de beurt.

Programma

  • Zondag 1 augustus: Cruquius een nieuwe wijk in wording
  • Zondag 8  en 22 augustus: wandeling Oostelijk Havengebied door Borneo, Sporenburg, en KNSM
  • Zondag 5 en 26 september: wandeling Oostelijk Havengebied door het Java-eiland en het Oostelijke Handelskade

De kosten zijn € 12,50 per persoon. Reserveren kan per mail naar [email protected], graag het aantal personen vermelden. Er geldt een maximum van tien deelnemers per groep.