Home Overzicht Open dag ligplaatsen en sloepplaatsen Sluishuis

Open dag ligplaatsen en sloepplaatsen Sluishuis

0

Rondom het iconische woongebouw Sluishuis ligt een grote steiger van 400 meter met 34 ligplaatsen voor woonschepen en een aanlegsteiger voor sloepen. Op de ligplaatsen kun je een historisch woonschip afmeren met alle vrijheid van wonen op het water dichtbij hartje Amsterdam. De eerste woonschepen hebben hun nieuwe plek gevonden en liggen aangemeerd aan de luxe steiger.

N

aast de ligplaatsen voor woonschepen zijn er aan de 400 meter lange steiger bij het Sluishuis 54 plaatsen voor sloepen. Volgens makelaar Sense Vastgoed zijn ze voorzien van een elektrische laadvoorziening. Het is een leuke plek voor je sloep want vanaf hier vaar je met je sloep direct het Buiten-IJ op in de richting het centrum van Amsterdam of de weidse natuur. Er zijn nog enkele sloepplaatsen te koop. De prijzen zijn vanaf € 24.995,- v.o.n..

De prijzen van de ligplaatsen zijn vanaf € 272.495,- v.o.n. Kies je ervoor een bestaand woonschip aan te schaffen? Dan woon je voor een prijs vanaf ongeveer € 600.000,- (ligplaats en woonschip) op deze unieke plek aan het water. Kies je voor een bestaande romp en laat u deze opnieuw opbouwen? Houd dan rekening met een prijs vanaf ongeveer € 750.000,- voor het schip en de ligplaats.

Bij het Sluishuis kun je ook wonen op het water. Er zijn nog enkele ligplaatsen beschikbaar. Op deze ligplaatsen kunnen woonschepen aangemeerd worden met een formaat van maximaal 30 bij 5 meter. Het welstandscriterium is dat de ligplaatsen bestemd zijn voor schepen die herkenbaar zijn als van origine varend. Ze hoeven echter niet meer varend te zijn, de ligplaatsen hebben een woon- en werkbestemming.

Bij het Sluishuis zijn ook nog enkele ligplaatsen te koop voor woonschepen. Zo’n ligplaats koop je vanaf € 272.495,- v.o.n. Kies je ervoor een bestaand woonschip aan te schaffen, dan woon je voor een prijs vanaf ongeveer € 600.000,- (ligplaats en woonschip) op deze bijzondere plek op het water. Kies je voor een bestaande romp en laat u deze opnieuw opbouwen? Houd dan rekening met een prijs vanaf ongeveer € 750.000,- voor het schip en de ligplaats.