Home Overzicht Openbare werkplaats werkt weer

Openbare werkplaats werkt weer

0

Het was stil in de Openbare Werkplaats. Vooral in de avonduren was er weinig te doen. Overdag kon de werkplaats wel open zijn, aan de richtlijnen van het RIVM werd voldaan. Maar toch: de werkplaats is blij dat ze weer van start kan gaan.

Sinds de aankondiging op Facebook komen de boekingen voor de cursussen goed op gang. De bedrijfs- en groepsuitjes worden ook weer mogelijk. Uitgangspunt is dat in het najaar de cursussen weer gegeven kunnen worden als vanouds. Wel wordt met kleinere groepen gewerkt en wordt er meer ruimte ingepland, zodat schakelen mogelijk is, als de maatregelen eventueel aangescherpt worden. Dat maakt de nieuwe planning een hele klus.

De financiële gevolgen van de lockdown zijn voor de Werkplaats te overzien. Er waren weliswaar klanten die opdrachten uitgesteld zagen worden, maar de deuren hoefden niet geheel gesloten te blijven. Klanten maakten liggende klussen af, of zagen mogelijkheden om het werk anders in te richten. Daardoor kon de Werkplaats met minimale bezetting blijven draaien. Het concept van de Werkplaats past precies in de wereld op weg naar een sociale, duurzame en circulaire samenleving.

Als je zin heb in een cursus, kijk op de zomercursusplanning van de Werkplaats. Van 25 juli tot 9 augustus is de werkplaats gesloten.

Check openbarewerkplaats.nl