Home Overzicht Oranje Fonds maakt ‘Quarantaine Maaltijd Boxen’ mogelijk

Oranje Fonds maakt ‘Quarantaine Maaltijd Boxen’ mogelijk

0

Vrijwilligers koken een maaltijd en bezorgen die bij buurtbewoners die in deze periode extra aandacht en hulp nodig hebben. De Quarantaine Maaltijd Boxen is een buurtinitiatief van Samen Vooruit uit de Indische Buurt en 3WO, het ondernemerstrio Drie Wijzen uit Oost.

Kwetsbare buurtbewoners worden door de coronacrisis hard geraakt. Door het wegvallen van sociale vangnetten zijn mensen niet in staat elke dag een maaltijd op tafel te zetten. Dankzij een bijdrage van 9.000 euro van het Oranje Fonds kunnen gratis maaltijden verstrekt worden aan bewoners in een kwetsbare situatie.

De bijdrage wordt gebruikt voor de aankoop van ingrediënten, benodigdheden en verpakkingsmaterialen van de maaltijden. Met deze bijdrage kan iedere buurtgenoot genieten van een warme maaltijd.

Het Oranje Fonds mobiliseert, versterkt en ondersteunt zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Het bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen.