Home Overzicht Opening Piet Heintunnel opnieuw uitgesteld

Opening Piet Heintunnel opnieuw uitgesteld

0
Op de dag van de bouw kon je als voetganger een kijkje nemen in de tunnel.

De opening van de Piet Hein Tunnel loopt opnieuw vertraging op. Dat schrijft wethouder Melanie van der Horst aan de gemeenteraad. Begin volgend jaar zal zij de raad informeren over de openstellingsdatum. De tunnel zou eind september al opengaan. Vervolgens werd het begin december en nu is heropening opnieuw uitgesteld.

‘De aannemer heeft de laatste werkzaamheden aan de tunnel afgerond’, aldus de wethouder aan de gemeenteraad. De tunnel is deze week formeel weer overgedragen aan de gemeente. Nu is het de beurt aan de gemeentelijke tunnelbeheerorganisatie om de laatste benodigde stappen te doen om de tunnel zo snel mogelijk veilig open te stellen. In de tweede week van januari informeer ik u over de openstellingsdatum.

De Piet Heintunnel is bijna 25 jaar oud en de technische installaties waren sterk verouderd en zijn vervangen. Ook worden de vluchtwegen, waterafvoer, brandmeldinstallaties, opritten en camerasystemen aangepakt. Daarnaast krijgt de tunnel als eerste van de Amsterdamse wegtunnels een nieuwe bediening en besturing, die wordt aangesloten op een nieuwe verkeerscentrale.