Home Overzicht Oppepper van de dienstensector

Oppepper van de dienstensector

0

Mevrouw Halsema wil geen toeristen in coffeeshops. Ook niet in Oost, en dat zijn er nogal wat, er zit e nog net geen in winkelcentrum Oostpoort, maar wel er vlakbij. En vlakbij alle hotels op de Valkenburger-, Wibaut- en Weesperstraat. Dat gaat leiden tot wanhoop bij toeristen.

Alleen eigen volk. Is dat geen iscriminatie? Uitsluiting? Aantasting van de mensenrechten? Nationalistisch profileren? Of zit er iets anders achter? Een masterplan?

Misschien is ze wel ze goed bezig, die burgemeester. Met een heel slim idee. Goed voor de werkgelegenheid en de levendigheid op straat. Want wat zeggen de waarzeggers? Wat zie ik in mijn glazen bol? De straatdealer zal een comeback maken, of de gastheer/gastvrouw/gastpersoon die binnen voor de toerist even gaat scoren zal voor de deur verschijnen.

Banen. Werkgelegenheid. Oppepper van de dienstensector. Die echte onbeschofte Amsterdamse gastvrijheid komt weer terug. Ik word nu al bevangen door nostalgie naar de Zeedijk in de jaren 70 van de vorige eeuw. Zo komen we uit die crisis dankzij het visionaire beleid van mevrouw Halsema.

Als we tenminste ook uit die lockdown komen. Als er tenminste weer toeristen komen. Maar als ze komen moeten toeristen ook scoren. Drugs en verdoving is tenslotte een levensbehoefte. Een mensenrecht.

Het is maar dat u het weet.