Home Overzicht Optreden singer-songwriter Morpheus bij première Aftersun

Optreden singer-songwriter Morpheus bij première Aftersun

0

Voorafgaand aan de première van de film Aftersun in Studio/K laat singer-songwriter Morpheus delen van zijn nieuwe EP laten horen. Daarin zet hij het onverwachtse verlies van zijn moeder op een krachtige manier om in melancholische kunst. De melancholische klanken van Morpheus zijn de ideale introductie tot Wells’ film en dus komt hij voorafgaande aan de film enkele van zijn nummers ten gehore brengen in de zaal.

Aftersun gaat over de relatie tussen een vader en zijn dochter. Het is een intiem portret waarbij er op een gevoelige wijze de psychische problemen van de vader aan bod komen.

Sophie (Frankie Corio) kijkt twintig jaar later vol blijdschap, maar ook verdriet terug op een zonovergoten vakantie in Turkije, die ze als elfjarig meisje met haar vader (Paul Mescal) doorbracht. Haar bitterzoete herinneringen aan deze reis vormen een beladen portret van een innige vader-dochter band en maken haar vaders uit bescherming onderdrukte gevoelens inzichtelijk.

Met haar universele filmtaal en gebruik van authentiek camcorder materiaal zet de Schotse regisseur Charlotte Wells een geweldig debuut neer en maakt ze het effect van depressie tastbaar en inzichtelijk. Overladen met prestigieuze prijzen en lof door zowel filmcritici als het publiek gaat Aftersun misschien wel voor verrassingen zorgen tijden de Oscars. De gelaagde rol van Paul Mescal en de veelzijdigheid van Frankie Corio’s spel maken Aftersun tot een ware tranentrekker die je nog lang zal bijblijven.

De exclusieve voorpremière van de film is op 12 februari om 21:00 uur in Studio/K. Check studio-k.nu/film/aftersun/.